Партиите избраха играчите, остават реферите

  • 25 март 2014 08:56

  • 1124
  • 1
Партиите избраха играчите, остават реферите
©

Месец март е бил силен за опозицията, но и месец на политическата безтегловност. Това сочат анализите на социолозите от института “Иван Хаджийски”, информира БНТ.

Според тях 50 на сто от хората вече са решили за кого да гласуват на евроизборите и най-вероятно това ще бъдат гражданите, които въобще ще отидат до избирателните секции. Една четвърт се колебаят, една четвърт категорично няма да гласуват, а борбата на партиите е за другите 25 на сто, изчисляват социолозите.

Отбранителен март за властта и настъпателен за всички в опозиция, смятат социолозите. По думите им, въпреки че ГЕРБ е успяла да обедини силите извън властта, на изборите ще се изправи пред политическа изолация.

“ГЕРБ ще трябва да вземе и част от гласовете на Реформаторския блок. Те му трябват. И номинацията им е точно такава. Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник начело означава апел към десния човек: гласувайте за нас, защото иначе е пилеене на вота. ГЕРБ хем трябва да бие Реформаторския блок, хем трябва да стиска палци да го има”, каза социологът Първан Симеонов.

Социолозите поставиха диагноза на България преди евровота – “предстартова треска”. Партиите са избрали играчите, остават реферите – ЦИК. Дискусията около избора й пораждал съмнения за откритостта.

“Излиза, че е най-важно кой ще брои гласовете”, коментира социологът проф. Петър-Емил Митев.

“Президентът наруши Изборния кодекс, защото неговата роля е да утвърди, да назначи с указ състав на Комисията такъв, какъвто е предложен от НС. Имаше такъв, с който президентът не се съобрази”, отбеляза Борис Попиванов.

Кафето на лидерите на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в социолозите нарекоха нестандартен и неочакван ход, по идея на Борисов.

“Трябваше да му даде някакъв мост към електората в тази част на България. Защото неговият образ в тази част на България не е добър. Но това беше знаково. Това беше демонстративно. Фактът, че в разговорите беше включена и ЦИК, означава готовност да се търси някакъв компромис”, открои проф. Петър-Емил Митев.

Точно в обратното, в липсата на компромис социолозите упрекнаха евроразговорите за украинската криза. Събитията в Крим нарекоха “пълен провал в европейската дипломация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1124 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2014.03.28 | 00:46

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини