Направиха демонстрация на новата въздушна линейка в Бургас

  • 20 март 2014 15:52

  • 2043
  • 2
Направиха демонстрация на новата въздушна линейка в Бургас
© Булфото

Демонстрация на операция по въздушно транспортиране на пациент от МБАЛ - Бургас до друго лечебно заведение демонстрираха с авиолинейка в морския град.

Машината на "Хели Ер" кацна на новоизградената хеликоптерна площадка на бургаската болница. Авиолинейката ще бъде на разположение през целия туристически сезон, за да може да се реагира адекватно при спешни случай, инциденти и аварии.

Транспортирана с въздушната линейка беше тежко пострадала при производствен инцидент жена с черепно-мозъчна травма и счупени ребра. Тя бе откарана до специализирано медицинско заведение в София.

Демонстрационната акция беше разиграна пред очите на десетки граждани, кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, председателя на Общинския съвет Костантин Луков, прокуриста на болницата д-р Бойко Миразчийзки, общински съветници и журналисти, съобщи burgasinfo.

МБАЛ Бургас АД е най- важното болнично заведение в областта, което третира спешността във всички аспекти, особено политравматизма.

Галерия от снимки вижте тук

Последвайте канала на

2043 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bai go6o

2014.05.05 | 22:05

1
nova vyzdu6na lineika za 4ujdencite a za vas k u r i za men sy6to 6toto sym 4ast ot vas

2015.03.21 | 14:17

2
Какъв е изводът от това, което казваш? Станете чужденци! Ето ти вече си на правия път, използваш латиница! :)

Добави коментар

Водещи новини