След 36 години. България строи детска болница

  • 09 март 2014 07:03

  • 2167
  • 2
След 36 години. България строи детска болница
©

България е на път да се сдобие с нова детска болница, пише в. Преса.

Според здравния министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския ведомството е готово да внесе проект за изграждането на новото здравно заведение през април. Тя е провела разговори с националния консултант по педиатрия професор Владимир Пилософ, който е обяснил, че болницата ще бъде изградена на територията на Медицинския университет в София. Според него новата сграда няма да бъде на мястото на скелето в комплекса на МУ и проектът ще е подарен от чужди архитекти. Последният проект за детска болница е бил започнат на терена на МУ в София през 1978 г., когато първата копка е била направена от Тодор Живков.

В момента в България има само една специализирана детска клиника, но тя не отговоря на европейските изисквания. Заради това децата с грип се изпращат в Инфекциозна болница, а малчуганите с травми в Пирогов, допълва изданието.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2167 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.09 | 15:27

2
Тая долнопробна курва освен наглост и лъжи нищо не ражда пилешкия и мозък,така че освен далавера за поредната кражба на шайката бсп и предизборни лъжи за нищо друго не става реч
doctor

2014.03.09 | 11:40

1
Двойно, положително отрицание: "Да, да, ама НЕ" - край на цитата

Добави коментар

Водещи новини