Бракониер отнесе глоба от 10 000 лева

  • 07 март 2014 13:33

  • 2550
  • 2
Бракониер отнесе глоба от 10 000 лева
©

Глобиха с 10 000 лева 62-годишен мъж от Благоевград, убил незаконно дива свиня. Извършителят на деянието е Бойко Митев от квартал "Струмско".

Освен паричната санкция за бракониерския отстрел той е лишен от правото на лов за три години, а ловната му пушка е конфискувана в полза на държавата.

Наказателното постановление е издадено със заповед директора на РДГ-Благоевград.

Заради стойността на трофея от убития глиган, Митев е причинил имуществена вреда на стопанисващите Дивечовъдния участък "Мишинков чукар" в размер на 4301 лева.

Бойко Митев обжалва санкцията си пред Районен съд - Благоевград.

Митев е бил заловен в края на миналата година в местността "Вардина скала" в землището на симитлийското село Долно Осеново. Той ловувал в делничен ден без издадено разрешително. Отстрелял е дивата свиня, но по същото време в този район са се намирали двама горски стражари на Дивечовъден участък "Мишинков чукар", които чули изстрел и се отправили към мястото.

Горската стража заловила Бойко Митев в момент, когато вече е започнал да дере кожата на убита мъжка дива свиня.Последвал кратък разговор между бракониера и горския - Иван Димитров, Митов не се подчинил и избягал през гората. По-късно обаче го спрели пътни полицаи в района на Симитли и е бил задържан в ОД на МВР Благоевград за 24 часа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2550 2

Коментари 2

Добави коментар
димитър

2014.03.11 | 23:36

2
Педерас. Не се наядоха на месо не оставят дивеча и в делеците да почиват. Заради такива няма след година две ще стреляме само по дърветата
гошо

2014.03.11 | 12:45

1
Да не е застрелял Доган?Опростете му я.

Добави коментар

Водещи новини