Клисарова: Започваме финансирането на проекти за над 7 млн. лева

  • 06 март 2014 15:34

  • 1691
  • 3
Клисарова: Започваме финансирането на проекти за над 7 млн. лева
© Булфото

Одобрени са 185 проекта на стойност над 7 млн. лева към Фонд „Научни изследвания" и финансирането им ще започне от другата седмица. Това заяви министърът на образованието проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна по време на изслушването й пред Комисията по образованието и науката в Народното събрание, предава "Дарик".

Министърът посочи, че 2013 година е била изцяло провалена за Фонда. Според нея заради нередности във фонда се е наложило министерството да плати глоба от 8 милиона лева.

Клисарова заяви, че 673 са договорите, които са приключени и не подлежат на финансиране, а 500 все още се анализират.

Образователният министър уточни, че се изработват регистър и платформа, които ще се разглеждат от Министерство на финансите за финансиране на проектите.

Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна заяви още, че Фонд „Научни изследвания" ще има 2 сесии - за млади учени и за фундаментални научни изследвания. до 1 септември ще са ясни всички одобрени проекти, които ще бъдат качени и на страницата на Фонда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1691 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
10

2014.03.09 | 08:27

2
Това, което сте започнали, е пълна разруха на образованието в Бг! Училището е едно гнездо за всякакви пияници, наркомани и какви ли не прошляци! Система, за промиване, индоктриниране на мозъци, които да робуват на системата! Не учат как, а какво да се мисли, всякакwa креаtивност се убива! Не на училището, да на самообразоването и домашното образование!

2014.03.09 | 08:27

3
Борбата трябва да бъде срещу алкохола,наркотиците и за реформа,а не срещу училището като институция.Никой не пречи на учениците да работят самостоятелно.Има чудесни възможности,за деца отдалечени от столицата.Учениците могат да допълнят знанията си чрез KHAN ACADEMY-"The One World Schoolhouse",революция в образованието.Училището е обаче място,където подрастващите се учат на социална компетентност.

2014.03.07 | 16:16

1
Какво ще стане с трита института на БАН,които са пред фалит?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини