ДАНС разби международен канал за синтетични наркотици (снимки)

  • 05 март 2014 18:24

  • 3972
  • 2
ДАНС разби международен канал за синтетични наркотици (снимки)
© ДАНС

Международен канал за синтетични наркотици от Холандия за Турция бе разбит при операция на ДАНС, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Спецакцията за пресичане на канал за незаконен трафик на синтетични наркотици от Холандия през България до Турция е проведена на територията на Хасково. Намерени и иззети са 40,454 кг бруто тегло (около 200 000 броя) таблетки, които при тестване с полеви наркотест реагират на амфетамин; дизайнерска дрога; както и над 10 000 евро, предназначени за заплащане на доставката на амфетамините от Холандия до България. В момента на получаване на пратката са задържани получателят и три лица, транспортирали наркотиците от Холандия до България. При задържането на едно от лицата е осуетен опит то да използва незаконен пистолет „Макаров” със заличени номера и патрон в цевта. По случая е образувано досъдебно производство. Задържаните са привлечени като обвиняеми.

Арестувани са четирима души – Христон Митев от хасковското село Тракиец и жителите на Пещера – Христо Ангелов, Илия Веселинов и Емил Колев. 

Ангелов, Веселинов и Колев си изкарвали прехраната като изпълнявали куриерски услуги за гурбетчии до семействата им в България. За да докарат хапчетата до България им били обещани по 5000 евро на калпак и получили 9000 капаро в евровалутата. Единият от трафикантите дори довел жена си и тъщата, за да си купят тоалети от Хасково за предстоящо кръщене.

Вижте още снимки ТУК.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3972 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.06 | 08:48

2
Още един канал на Тиквата изгоря.

2014.03.06 | 08:48

1
ТЕЗИ КОЛКО МНОГО НАРКОТИЦИ ХВАНАХА , А БОЙКО НЕ ХВАНА НИЩО !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини