САЩ и Русия са пред търговска война заради Украйна?

  • 04 март 2014 11:35

  • 3792
  • 5
САЩ и Русия са пред търговска война заради Украйна?
©

"САЩ ще трябва да се откажат от долара", каза съветникът на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 Сергей Глазиев, предаде РИА Новости.

По този начин икономистът коментира идеята американски банки да замразят сметките на руски физически и юридически лица. Санкциите на Вашингтон срещу Москва ще затруднят руските клиенти да изплащат своите заеми към американските финансови институции и САЩ ще трябва да се откажат от своята валута, е заявил академикът. По-късно от Кремъл разпространиха комюнике, в което се посочва: Мнението на академик Глазиев не отразява позицията на администрацията на президента.

Днес санитарната служба на Москва обяви официално подновяването на забраната за внос на свинско месо от САЩ. Ограниченията за импорта на селскостопанската продукция трябваше да бъдат вдигнати на 10 март. Днес в Москва обаче заявиха, че забраната ще остане в сила, като в същото време периодът на ембаргото не е посочен. Формалната причина е открит токсин в месото. Освен това на руските пазари няма да има американски пилета, пуйки и е спрян вносът на говеждо от САЩ. Решението идва часове след като Вашингтон обяви прекратяването на военното си сътрудничество с Москва, коментира Интерфакс.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3792 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.03.21 | 15:16

5
Притрябвало им е на Русия Американските боклуци.И без това Американците правят вече по-големи боклуци и от Китайците.Не знам до кога ЕС ще се кланя на тия Американци ми не вземе да наложи еврото като световна валута.Тогава Америка пропада тотално и няма да може нищо да направи.Сега дори Иран може да войюва наравно с Американците а какво остава за Руснаците.
FM

2015.03.21 | 15:16

4
Трябва пълно ембарго към САЩ от целия свят. И те ще се скапят.

2014.04.08 | 12:58

3
Законите в САЩ,позволяват в храната на животните да се прибавят хормони и генетично модифицирани храни.Това е забранено в Европа,но се подготвя подписването на TAFTA(транс атлантически договор за свободно търговия между САЩ и ЕС).Това ще позволи приземяването на храна,произведена по забранен начин.
американски ценности

2014.04.08 | 12:24

2
айдееее сега америка като спре гагата и бобъра и руснаците умират хахаахах

2014.04.08 | 12:24

1
Умрели са ти сивите клетки...

Добави коментар

Водещи новини