Драгомир Стойнев: Нямам притеснения за енергийната ни сигурност

  • 27 февруари 2014 14:47

  • 1249
  • 2
Драгомир Стойнев: Нямам притеснения за енергийната ни сигурност
© Булфото

На този етап, не виждам никакви притеснения за енергийната сигурност на България, било то за доставки на природен газ, било то за доставки на ядрено гориво. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на пред журналисти в Алжир. Той коментира тежката ситуация в Украйна.

„Особено за ядреното гориво, имаме запаси за следващите две години и половина. Що се касае до доставките на природен газ, няма някакви индикации за проблем от страна на Украйна или на Русия. Вярвам, конфликтът вече е преминал, и не трябва да бъдем притеснени за енергийната сигурност на България, още повече, имаме и достатъчно, може би за няколко дни запаси от газ в Чирен", обясни Стойнев, цитиран от "Фокус".

Енергийният министър обясни, че се надява строителството на газопровода "Южен поток" да започне още тази година. "Няма как, ние трябва да осигурим независимост на българската енергетика", каза още той.

"Южен поток" трябва да отговаря на българското законодателство, и мога да гарантирам, че на терена на българската държава, ще отговаря, продължи министърът.

"За нас е изключително важно да възстановим енергетиката на България. Стартирахме проекта "Южен поток", проект, важен за България, защото не искаме да се повтори ужасът от 2009 година. Това е проект, който ще създаде нови работни места. Договорихме по-нисък лихвен процент, започваме да получаваме дивидент от първата година. На българските граждани е трудно да обясня, защо може да има "Северен поток", а да няма "Южен поток", коментира министърът.

Последвайте канала на

1249 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.27 | 21:07

2
PPPP ,,,AAAA,,,, DOBRE SME HA HA HA HA
До пелтека

2014.02.27 | 17:20

1
1\"Южен поток\"трябва да отговаря на изискванията на ЕС! 2.До сега доставяме газ само от Русия и като се пусне\"ЮП\" ще станеммногократно по-зависими от Русия ,а не независими! 3.Има\"Северен поток\"с който Германия си осигурява 27% от нуждите на газ от РУСИЯ и ЕС не желае да бъде блокирана и от север и от юг от империалистическа Русия!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини