ГЕРБ: БСП е приклещена в отровната прегръдка на ДПС и "Атака" (видео)

  • 21 февруари 2014 10:22

  • 9716
  • 62
ГЕРБ: БСП е приклещена в отровната прегръдка на ДПС и "Атака" (видео)
©

По време на обсъждането на текстове от Изборния кодекс депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева прочете от парламентарната трибуна декларация от името на парламентарната група.

Ето пълния текст на декларацията:

"Парламентарната група на ГЕРБ изразява силна тревога от зачестилите опити за изкуствено създаване и ескалиране на етническо напрежение, на които сме свидетели в последните дни. Още по-притеснително е, че в реализацията на сценариите с етническата карта участват целенасочено управляващите партии БСП и ДПС и тяхната патерица Атака.

Поредната провокация от този етнически сценарий е политическото уволнение на директора на училище „Йордан Йовков“ в гърменското село Рибново – Манчо Джуркин. На 17 февруари той е получил по куриер заповедта си за уволнение. Естествено, в заповедта не са посочени никакви мотиви за освобождаването му. Въпросът е – защо? Защото Джуркин е поредният директор в района на Гоце Делчев, който губи работата си под диктовката на ДПС, под диктовката на депутата-феодал Ахмед Башев. Помните ли, колеги, когато през месец декември, предупредихме от парламентарната трибуна, че депутатът от ДПС Ахмед Башев „издава присъди“ кой в Благоевградско ще работи и кой ще бъде безработен. Тогава предупредихме, че Башев в аванс беше заплашил с уволнение директорите на училищата в Рибново, Долно Дряново, Дебрен, Хвостяне и Горно Дряново. През декември „присъдите“ на феодала Башев в училището в Долно Дряново беше изпълнена и директорът Асим Адемов беше уволнен, само защото е симпатизирал на ГЕРБ. А днес вече е уволнен и втори директор от списъка на ДПС-депутата Башев. А на освободените места се назначават единствено хора на ДПС.

От ПГ на ГЕРБ питаме: Кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско? Кой нарежда и разрешава на директора на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград да уволнява директори по заповед на един депутат от ДПС? Има ли в България министър на образованието и защо той позволява на един депутат да уволнява училищни директори? Има ли в България премиер и защо той позволява на депутат от ДПС да се разпорежда с образованието в Благоевградска област?

Всички действия на Ахмед Башев и ДПС в района на Благоевград, Гоце Делчев и Гърмен подклаждат напрежение от етнически характер. В знак на протест срещу политическата чистка в училищата от региона, учителите, административният персонал и родителите на децата от училището в Рибново вече втори ден отказват да провеждат учебни занятия. Училището е затворено. Учителите не са на работа. Децата са извън класните стаи. Кой в държавата ще поеме отговорност за това? Кой и защо допуска това да се случва?

Паралелно с политическата чистка, която провеждат по места, лидерите на ДПС, а след това и БСП, последователно и в един глас заговориха за необходимостта от свикването на Консултативен съвет по националната сигурност при президента по темата за етническия мир. С този свой синхрон ДПС и БСП правят директното и публично внушение, че етническият мир в страната е застрашен и умишлено нагнетяват напрежение от най-високо ниво. От ГЕРБ предупреждаваме авторите на този опасен сценарий, че ще останат сами в опитите си за етническа конфронтация, защото българският народ е достатъчно мъдър, сплотен и толерантен. Този път българските граждани няма да ви се вържат. Голямото доказателството за това е, че в протеста срещу уволнението на директора в Рибново застанаха рамо до рамо българи и българо-мохамедани.

За нас от ГЕРБ е очевидно, че изкуственото нагнетяване на етническо напрежение не е случайно. То обслужва преди всичко предизборните интереси на ДПС и управленската патерица в лицето на националистическата Атака. Тези две партии като скачени съдове са си взаимно полезни и това се вижда от всички. За съжаление Столетницата БСП е приклещена в средата на тази отровна и опасна прегръдка. И доказателствата за това вече са на лице – скандалните и опасни изявления в парламента на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, последвалата ескалация на напрежението пред джамията в Пловдив и опитите за провокации пред паметника на Васил Левски в София.

Каква е целта на всички тези провокации? Може би управляващите се изморихте от постоянните скандали между коалиционните партньори? Може би се готвите да подадете оставка? Може би най-накрая чухте гласа на българските граждани, които вече над 200 дни протестират срещу вас? Очевидно е, че ДПС, БСП и патерицата Атака подготвяте електоратите си за наближаващите предсрочни избори. От ГЕРБ обаче предупреждаваме, че разиграването на етническата карта като разменна монета за политически игри е изключително опасно, особено в контекста на нестабилната ситуация в няколко държави от Югоизточна Европа и Близкия изток. Категорично не приемаме и осъждаме опитите за трупане на политически дивиденти по този начин. Единственият изход от тази ситуация е оставката на правителството на Тройната коалиция, разпускането на Народното събрание и провеждането на предсрочни парламентарни избори".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9716 62

Свързани новини

Коментари 62

Добави коментар

2014.02.22 | 14:05

62
ГЕРБ начело с престъпниците Борисов-Буда и Цветанов, и , разбира се "независимият" гербаджийски президент Плевньо Офшорков, плетат интрига след интрига, за да съборят законно избраното правителство и да доограбят държавата ни. Алчни, нагли, без капка свян, чакат час по-скоро да са отново на власт. Дори и симпатизантите им за тях не са нищо друго освен "лош материал". А с такъв материал си прави само сапун. Такова съдба ли искате?

2014.02.22 | 13:51

61
Гейбери, как се казваше вашия кандидат за кмет на Гърмен, че не си спомням?

2014.02.21 | 16:55

6
Един е Сидеров и Мохамет е негов пророк. Алах да му е на помощ!

2014.02.22 | 13:51

60
ТИКВО ПРОСТА , НИКАКВИ АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,гербаджийски ТИКВЕТА , дудучета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!

2014.02.22 | 09:35

53
Не сам Аллах но и ДПС СМЕ със г-н Сидеров

2014.02.22 | 13:51

59
ta3i e parcala na grupata ot gerb

2014.02.22 | 13:51

58
Турчето от атака защо защитава Местан?? :)))

2014.02.22 | 13:51

57
Престанете да уволнявате и тероризирате хора по политически причини! Мафията ДПС 20 години управлява,краде,командори и тероризира населението,затова е на този хал държавата,аман от вас!Не разбрахте ли,че никой не ви иска вече?
Привърженик на Атака

2014.02.22 | 13:50

56
А кой стои зад етническите ви протести в Пловдив, а? Не сте, ли вие, същите от ГЕРБ...какво сега ми залъгвате хората тук, че сте силно разтревожени за ескалиране на етническото напрежение!!!!! Зад всички незаконни протести, стоите вие... така, че не се правете на много загрижени.
Педерас от атака

2014.02.22 | 13:50

55
Абе Атакиста Ти беше ли там?Аз бях и ще ти кажа бе тъпако! Какво правише Елена Ваташка там и колко време говорише по мегафона,знаеш ли? НИКОЙ ОТ ГЕРБ не е ГОВОРИЛ и изказвал !Ако искаш ще ти пратя снимки! Долен ИБРИК!
ИВАН

2014.02.22 | 01:21

52
ГРАЖДАНИТЕ ЗНАЯТ КОЙ СТОИ ЗАД ЕТНИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ. ГЕРБ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА. ЗАД ВСИЧКИ НЕЗАКОННИ ПРОТЕСТИ СТОИ НАЙ - ГОЛЯМАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ
Педерас от атака

2014.02.22 | 13:50

54
МНОГО ПОЗДРАВИ ОТ ЕЛЕНА ВАТАШКА ! Тя ГОВОРИ ПОНЕ ДВА ЧАСА!ВСИЧКИ БЯХА ПЛАТЕНИ и знаеш ли дойдоха под строй на две групи. Това бяха групите на БОЛЕН ВЪРТИДАЛАВЕРОВ! А ти ,вземи си ИБРИКА И БЕГОМ В ТУРСКАТА БАНЯ!
Така се прави

2014.02.21 | 19:24

42
100% имате подкрепа на всички българи!

2014.02.21 | 19:25

51
Ама тя печатницата в Костинброд затвори, бе приятелю. Вече не останаха "всички българи". Хахахахахахахаха

2014.02.21 | 19:25

50
Караянчева ги разби :DDDD

2014.02.21 | 19:25

49
pa4avretinata na gerb-xaaaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини