Райчинов: Ако спрат парите за болниците, започваме протести

  • 19 февруари 2014 20:02

  • 1178
  • 0
Райчинов: Ако спрат парите за болниците, започваме протести
© bulphoto

За нас най-важното нещо е персонала в болниците и особено лекарите. Чухме много неща днес, че това, което се случва в това лечебно заведение е унаследено. Задълженията са трупани с години, а няма нито едно адекватно решение. Това каза в Стара Загора председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов.

В Стара Загора д-р Цветан Райчинов присъства на среща между представители на Регионалната колегия на БЛС и лекари от старозагорската болница.

"Ще говорим с министъра на здравеопазването, ако трябва и с премиера. Трябва да се изготви една оздравителна програма за болницата. В Закона има член, който позволява държавата да помогне финансово на лечебно заведение, което е във фактически фалит, както е тази болница", коментира още д-р Райчинов.

Според него до сега старозагорската болница се е управлявала неадекватно и не е търсена дълготрайна стабилност. Председателят на БЛС е твърдо против политическите назначения в лечебните заведения.

Той допълни още, че ще има около 150-200 милиона лева дефицит в Здравната каса и болниците няма да могат да работят. Ако това се случи лекарите ще започнат протести през втората половина на годината.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини