Най-малко 32 души загинаха при атентат с кола-бомба в Сирия

  • 14 февруари 2014 20:42

  • 849
  • 0
Най-малко 32 души загинаха при атентат с кола-бомба в Сирия
©

Най-малко 32 души загинаха днес при атентат с кола-бомба пред джамия в контролиран от бунтовниците район в Южна Сирия, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), цитиран от Франс прес.

Сред жертвите на атентата в Ал Яуда в провинция Дараа има едно дете и десет въстанически бойци, съобщи СЦНПЧ, който
разполага с широка мрежа от контакти в Сирия.

Броят на жертвите може да нарасне още поради множеството ранени. Бунтовниците обвиниха силите на режима, че стоят зад атентата.
В Алепо бунтовници взривиха мини под хотел Карлтън в старата част на града. Загинали са най-малко пет и са ранени 18 от войниците, разположени там. Хотелът близо до историческата крепост на града, беше един от най-луксозните в бившата икономическа столица на Сирия.

Нападението бе последвано от тежки сблъсъци между войниците и подкрепящите режима милиции и бунтовниците. СЦНПЧ няма данни за броя на загиналите въстаници, които вече прибягваха до подобна тактика в Алепо и Дамаск.

В Алепо продължават и сблъсъците между въстаниците и бившите им съюзници от Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) за контрол над територия. Те успяха да прогонят ИДИЛ от пет града в провинцията. Преди да се изтегли, ИДИЛ екзекутира 17 цивилни, близки на ислямистки бойци. Отрядите на организацията се окопаха в района на Азаз. При сблъсъците в района те обезглавиха
най-малко четирима въстаници, съобщава ИДИЛ.

Миналата седмица въстаниците прогониха ИДИЛ от богатата на петрол провинция Дейр аз Зур, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
849 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини