Адвокатите на Килърите: Доказателствата са манипулирани

  • 12 февруари 2014 19:57

  • 2041
  • 0
Адвокатите на Килърите: Доказателствата са манипулирани
© Булфото

След като прокуратурата поиска доживотни присъди за четирима от групата на Петър Стоянов- Сумиста, адвокатите на подсъдимите настояха второинстанционният Варненски апелативен съд да оправдае всички.

Мотивите им: доказателствата са манипулирани, а процесът в Шумен не е бил справедлив.

На първа инстанция трима души от групата получиха доживотен затвор без замяна заради поръчкови убийства и побои, извършвани за пари. Адвокатите обаче настояват съдът във Варна да върне делото за ново разглеждане заради недопустими нарушения.

„Смятам да обърна внимание върху няколко основни грешки, които има още при изготвянето на обвинителния акт и в мотивите на първоинстанционния съд", коментира Карен Бейлерян, адвокат на Георги Вълев, осъден на доживотен затвор без право на замяна.

„Още на фазата на досъдебното производство не бяха събирани доказателства. Доказателствата бяха създавани. Създаде се един обвинителен акт изцяло да устройва обвинителната теза, амбициите на някои прокурори", заяви на свой ред адв. Ивайло Найденов, който защитава Петър Стоянов.

„Килърите" отговарят за три убийства, серия побои и палежи, извършени за пари. Според обвинението, човешки живот е бил отнеман срещу 30 000 лева. В кориците на делото фигурират и разкази на хора, жестоко пребити за 1000 лева. Чупенето на ръце обикновено се осъществявало от двама души, които са взимали по 500 лева.

Последвайте канала на

2041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини