България ще участва на Евровизия 2012

  • 25 август 2011 13:22

  • 2318
  • 1
България ще участва на Евровизия 2012
© интернет

България ще участва на 57-то издание на Евровизия, което ще се проведе през 2012 година в Баку.

БНТ обяви конкурс за набиране на песни за участие в националната селекция. Организаторите съобщават, че песните моат да бъдат изпращани от 9 септември до 11 ноември 2011 година.

"Очакваме силни, модерни, красиви и въздействащи творби. Не пропускайте шанса да представите на голямата европейска сцена песента на България и да спечелите милионите зрители на Стария континент" - пише в официалния си сайт БНТ.

Специална академия от 20 до 35 души ще прослуша на живо в студио на БНТ допуснатите за участие в конкурса песни, в съпровод на синбек без вокали и ще избере до 30 от тях за участие в двата полуфинала. Класираните песни се разпределят чрез жребий по равно за участие във всеки полуфинал, пишат от signal.bg.

Финалните песни, които ще се изберат, са общо 12 - по шест от всеки от двата полуфинала. Те се оценяват от Академията и от зрителите. Двете песни, класирани на първо място от публиката и от Академията, участват на финала. Когато една и съща песен е фаворит и на Академията, и на зрителите, втората песен за участие на финал е песента, класирана на второ място от зрителите.

Последвайте канала на

2318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Наско

2011.09.13 | 16:35

1
Ми ако бг песента пак е блудкава или така казано леко тъжна, пак ще се изложим. Я вижте съседите румънци какви яки бързи денс парчета правят. Това е стила, ритъм трябва да има, не текст за нещастна любоФ.

Добави коментар

Водещи новини