Жителите на село във Врачанско живеят в постоянен страх от насилие и кражби

  • 05 февруари 2014 09:28

  • 1959
  • 3
Жителите на село във Врачанско живеят в постоянен страх от насилие и кражби
©

Жителите на поредното българско село са обект на садистично насилие и обири. Възрастни мъж и жена бяха измъчвани пред очите на дъщеря си, която има и здравословни проблеми, във врачанското село Малорад.

Историите, които хората в селото разказват, наподобяват случаите на насилие и битова престъпност в Плевенско. Крадците и тук влизат при възрастни хора през нощта, докато спят, пребиват ги и взимат каквото могат. Инцидентите се повтарят многократно, стана ясно в сутрешния блок на Нова телевизия.

Семейство Лисичкови разказват за случай, при който са нападнати през нощта и пребити от престъпниците пред погледа на 40-годишната им дъщеря, която е инвалид. В дома им има 38 катинара, заключват 4 врати всяка вечер. Крадците взели от дома им 2800 лева.

„Страх ме е да замръкна тук. Не се знае дали няма да дойде някой да ме убие. Да убие мен или детето ми”, казва през сълзи потърпевшата госпожа Лисичкова.

Хората казват, че знаят кои са престъпниците, но не могат да го докажат. „Без доказателства и без тяхно съдействие не можем. Молбата ни е да съдействат, тъй като ни трябват и свидетели. За миналата година са разкрити 20% от престъпленията в селото”, казва директорът на областната полиция във Враца господин Кирилов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1959 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай Киро

2014.02.10 | 21:11

3
Стига сте ривали, бе! Грабвайте пушките и се оправяйте сами!

2014.02.10 | 21:11

2
Няма да бъде решен този проблем от нашите депутати.Те се занимават с много важни дела,как да си увеличат заплатата,също увеличиха на министертва и агенции.Ще увеличат и на полицията,кражбите и насилията ще растат,но това не вълнува никого.В София има сигурност и работа,какво ги вълнува провинцията,че има несправедливост.
НИЩО НОВО

2014.02.05 | 21:24

1
Посткумунистическа държава.Другия път пак гласуваите за червените олигарси.

Добави коментар

Водещи новини