Денонощни набези на апаши тормозят село Попина

  • 05 февруари 2014 07:51

  • 1678
  • 1
Денонощни набези на апаши тормозят село Попина
©

Жители на поредното българско село се оплакаха от денонощните набези на крадци. Че в село Попина някоя къща е ограбена, отдавна не е новина за местните хора. От началото на годината обаче кражбите растат като епидемия. От началото на годината в кметството са постъпили 14 сигнала, но броят им е много по-голям, твърдят потърпевши, информира БТВ.

„Стресът в селото е много голям и аз от десетина дена виждам хората и те се страхуват. Селото ни ще започне да прилича на затвор, в който хората са затворени вътре. Всички с решетки се разбиват, железа се режат и пак се влиза”, казва Иван Петров, кмет.

В селото живеят предимно възрастни хора. Много са и празните къщи, в които от апашките набези вече нищо не останало. Почине ли самотен човек, къщата му се разбива за броени часове.

Хората вече не вярват, че някой може да ги защити. „Доколкото знам - един полицай на 4-5 села. Той тук един или два пъти в седмицата идва полицаят”, обяснява Иванка Димова.

За да се спасят от постоянния страх, попинци не са далеч от мисълта за саморазправа с крадците. Не липсват и екзотични предложения, продиктувани от безсилието на досегашните мерки.

„Ами да им вкарат и по един чип, както на кучетата, и да ги следят отгоре, по сателита - къде се намира, какво прави. И на тези да им сложат - хайде първия път не, ама после - вкарай му чипа и го следи по компютъра вече”, предлага Перо Иванов.

Според едни - само видеонаблюдението може да спре апашите, като заселник от Англия, който си е инсталирал камера на къщата. Според други, достатъчно е да се наблюдават входът и изходът на селото. Попинци обаче са категорични в едно - без намесата на държавата спокойствието в селото не може да се върне.

Последвайте канала на

1678 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.05 | 14:56

1
Хайде сега,кой политик досега е дошъл при вас и ви е попитал как сте,от какво имате нужда.Единствен БАРЕКОВ има решения,които малцина знаят.Чухте и по телевизията преди малко за други села.За такива кражби,извършени от цигани или други,БАРЕКОВ предлага наказание,особено непълнолетни момчета-да влизат в казарма и придобият професия.По скоро превъзпитание чрез професия,за да не крадат.Дори и за крадливи българи,защото има много безработни и сред тях.Докато гражданите са на сигурно в градовете,те гласуват за други,а не за БАРЕКОВ.НО ЗАБРАВЯТ,че половината за със селски корен и не ги интересува съдбата на тези беззащитни хорица по селата.Затова ще има още кражби и нападения,ще реват хората пред камерите.

Добави коментар

Водещи новини