Откриват нов паметник на Тодор Живков

  • 25 август 2011 07:19

  • 8137
  • 14
Откриват нов паметник на Тодор Живков
©

Нов бюст паметник на Тодор Живков и изложба за дейността му “Тодор Живков и светът - отминало настояще”, ще бъдат открити в родния му Правец на 7 септември - деня, в който се навършват 100 години от рождението на първия държавен и партиен ръководител на социалистическа България. Честването се организира от инициативен комитет, който е поканил и премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Тържествата ще започнат в 10 ч в къщата-музей на Живков. В изложбата ще бъдат показани фотоси от срещите му с държавни лидери от целия свят и подаръци, които е получавал като председател на Държавния съвет и генерален секретар на ЦК на БКП. В инициативния комитет има представители на БСП като ръководителя на секретариата на Изпълнителното бюро Евгений Узунов и секретаря Антон Кутев. В него влизат още историчката Искра Баева, шефът на “Лукойл” - България Валентин Златев и баща му Васил, областният управител на София-област Красимир Живков (бивш кмет на Правец), министърът на културата от времето на Живков Георги Йорданов. В 16,30 ч следобед при паметника на Живков, който бе открит преди десет години, ще има и концерт с участието на представителния ансамбъл на Българската армия. Военният министър Аньо Ангелов вече дал разрешение. През ноември пък в София ще има кръгла маса за Живков. Най-вероятно тогава ще се организира и голям концерт.

Последвайте канала на

Novini.bg
8137 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
владо

2015.07.05 | 14:03

12
Що не вземат и съркофаг и мавзолей да му направят на тоя ?Егати и народа сме - 30 год. то псувахме и мразихме - сега щели да го честват? Построил заводи от които сега не можем да се отървем - само в Кремиковци потънаха милиарди лева неиздължени събирания и неплатени сметки на наш гръб де факто!Оловно-цинковия глътна милиард и половина в долори и така и не заработи - пак на наш гръб и само те ли са?Е затова сме последни в Европа - чипа ни нищо не е наред - тоз дето трябва да е в затвора - не е ; тоз дето трябва да го забравим и вървим напред - ще го възкресяват?Докато продължаваме да вадим стари скелети от миналото - нищо добро не ни очаква в бъдещето!
С.

2015.07.05 | 14:04

14
Всеки медал има две страни. Това никога не го забравяйте. Тато е светец пред днешните политици. Не знам да е имал стотици милиони левове, да е тънал в разкош и да пилееш милиони народни пари. Погледнете само престъпника бодигард и любовницата му перачка. Слепи ли сте? Какво не ви харесваше в комунизма? Въобще били ли сте свидетели на този режим или само сте чули оттук-оттам по нещо и сте си направили изводи. Да, наред с всички простотии обаче имаше икономика. Да, обвързана със СИВ. Но пък всички работеха. Едни повече, други по-малко. Получавахме горе-долу еднакви пари. Бяхме всички осигурени. Имахме жилища. Лятото осигурена почивка. И недей прави аналогии с Кремиковци. Когато заводите са се строили е имало защо. Работили си на 100% капацитет. А днешните хиени купуват и продават за скраб. Естествено това също е съобразено с пазара - няма кой да ръководи такива гиганти. Няма кой да продава. И най-важното - изглежда няма къде! А Тато, ако беше останал още годинка-две начело - гарантирам ти, че щяхме отдавна да се забравили какво е двупосочен път към морето. Нашите лигльовци се слюняват и ни баламосват с тая магистрала Тракия. Трябваше първо цялата да е завършена още 2005-та. Вече сме 2011-та, а едва 2015-та дават, че щяла да достигне Ямбол. СРАМ! Е па дано до 2115-та я направят цялата.
Българан

2015.07.05 | 14:03

13
Идват избори. Болните мозъци гъделичкат носталгията на хората над 40 години. А промитите кратуни ще се хванат на въдичката и ще пляскат с ръце щастливо. Вече си представям как белокоси скандират: "Не искаме магистрали! Искаме паметници на др. Живков!"
Аз

2015.07.05 | 14:02

11
Убийци и предатели на България, продадохте ни на съветите, изроди!
byrobocop

2015.07.05 | 14:02

10
Аз съм един от това поколение дето е работило колкото преди толкова и след заветната за някои хора дата 10/11 1989 И ако преди тази дата за труда си съм получавал едно възнаграждение и с това си възнаграждение съм пазарувал за 100 условни единици то след тази дата и до края на трудовата си кариера възнаграждението ми и покупателната му способност никога не е надхвърлило 50 условни единици. След тази дата се унищожи всичко, всичко създадено за 45 години, а да не забравяме че това е създавано не от някой друг а от нашите родители и прародители и да се обръщаме сега срещу онова време то означава да се обърнем срещу труда и паметта им и да кажем че безсмислено са съществували. Къде бяхте тогава сегашни критикари на онова време, и какво правите сега да си промените жизнения статус. А относно паметника на Тато, сега е демокрация и всеки е свободен да е луд и глупав колкото си иска , стига да не пречи на другите. На мене няма да ми пречи, дори и да мина край него или няма да го забележа или пък ако го забележа няма да му обърна внимание най много да си кажа "поредната глупост и простотия на BG people" Да му е честит и юбилея и паметника.
roshav

2015.07.05 | 14:01

9
"Никога в България не е имало такова ускорение напред, ако то бъде пресечено сега, ще се случи същото като през 1944 г., когато 9-ти септември пресече ускорението ни към Европа като със секира." - Петко Бучаров - журналист на 92 години. Този коментар е от днес и е направен от човек, който е живял преди, по време и след падането на комунизма. Май не се изказва много ласкаво за безмисления период от 45 години затриване на хора, до частично затриване на интелигенцията на България. Такъв геноцид може да се сравни само с турското робство.
Българин

2015.07.05 | 13:59

7
Абе вие наред ли сте? Този човек е съден престъпник, избил сума народ, подтискал нацията ни години наред, част от престъпна партия, а вие паметник и музей ще му правите. Колко глупави можем да бъдем българите... 45 години ни биха, осъкатяваха, забраняваха ни да мислим, държаха ни в бедност, а сега ще правим паметник на този престъпник!!!
.......

2015.07.05 | 14:00

8
глупавуя българин си ти и такива хора с просто мислене, само това ще кажа!
Драго П.

2015.07.05 | 13:59

6
Питам всички: ако трябва да се запълни една дупка на пътя, как е по-добре да се направи - от ляво или от дясно? Или пък - от центъра към периферията? Какво казват демократите по този въпрос? И защо само шепа хора си присвояват правото да се наричат демократи? Можеш ли да си демократ и земеделец едновременно? И какво е това демократ - партийна принадлежност или отношение към обществото?

2014.11.26 | 01:03

5
Стокхолмски синдром!
Васил Христов

2014.11.26 | 01:02

4
когато ни е бил глава на държавата всички малцинства са ни робували и най вече турците, да благодариме на Тодор Живков че ги е накарал да ни робуват и така турците са ни построили пътищата, железниците, архитектурните сгради, заводите и т. н. и сме живели много добре.
yoyo

2014.07.12 | 03:34

3
Събирам ударна група да съборим паметника. Парола - "Другаря Янко и Никола Гешев пият кафенце", отговор - "Табла са играли бе, провокатор!". Да се носи по една шашка за паметника и по един камион С4 за тая луда държава.

2013.09.18 | 08:20

2
Отминало настояще, колко точно! Да направят и по един на Ленин и Сталин, след 10 години ще ги направят светци...

Добави коментар

Водещи новини