Русенско село живее две седмици сред боклуци

  • 05 февруари 2014 07:41

  • 852
  • 0
Русенско село живее две седмици сред боклуци
© Булфото

Две седмици живот сред боклуците – това се случва с хората от едно русенско село. Въпреки че сняг там не вали вече от няколко дни, контейнерите за смет все още лежат заклещени в преспите и никой от почистващата фирма не идва да прибере боклука, информира в репортаж Нова телевизия.

Село Червена вода страда от неволите на снежния капан – контейнерите са пълни, а почистващата фирма не е стъпвала тук от две седмици. Хората си търсят правата, но удрят на камък.

Контейнерите са пълни, защото хората изсипват в тях и пепел от печките. Притеснени са, че положението ще стане бедствено. Сметопочистващата фирма идва да прибира отпадъците от петък на петък.

„Последния петък не са минали поради обилния снеговалеж. Камионите им са много големи, много тежки и не могат да се справят по улиците, когато има такова натрупване на сняг”, каза кметът на селото Свилена Острева.

Единственото, което се чисти тук, е снегът – с единствения трактор на селото. Но и това не се налага в последните дни. А разчистеният от улиците сняг е затрупал контейнерите. Кметицата се е чувала с фирмата и оттам са обещали, че този петък ще изчистят. И все пак призовава съселяните си да използват метода: помогни си сам.

„Един контейнер се използва от 3 до 5 домакинства. Ако всеки хване по 1 лопата, ще блести около контейнера”, допълва Острева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини