Международните партньори на Винпром Пещера празнуваха Трифон Зарезан у нас

  • 01 февруари 2014 21:00

  • 4213
  • 2
Международните партньори на Винпром Пещера празнуваха Трифон Зарезан у нас
©

Здраве, берекет и обилна реколта през тази година – това си пожелаха от най-големия български производител на вино и високоалкохолни напитки „Винпром Пещера” на празника Трифон Зарезан. Представители на международните партньори на компанията от Швейцария, Великобритания и Китай включиха в традиционната българска церемония, която се проведе в собствените лозови масиви на „Винпром Пещера” край село Найден Герово.

Празникът на виното събра местни лозари и винари, представители на най-големите браншови организации, кметове, общественици и жители на градовете Пловдив, Пещера, Съединение и околните села.

„Винпром Пещера” от години развива лозята си в региона на Найден Герово заради благоприятните условия и спецификациите на тероара за отлично зреене на червените сортове каберне совиньон, мавруд, мерло, каберне фран, сира и белите шардоне, мускат, совиньон блан, тамянка и просеко. „През 2013-та година експортирахме продуктите на „Винпром Пещера” в над 40 държави по целия свят и нашата цел е този брой непрекъснато да нараства”, заяви изпълнителният директор на компанията Иван Папазов. „Усилията ни са насочени към разработването на нови пазари, където е потенциалът за растеж и развитие на бизнеса”, допълни още той.

„Винпром Пещера” пази и развива старите винарски традиции от 1939 г., от тогавашната изба на винзавода в град Пещера. Производството на вина по най-модерна технология прави продуктите на компанията сериозна конкуренция на световните алкохолни пазари.

Вината на „Винпром Пещера“ са доказани на международно ниво и са носители на множество награди за високоалкохолни напитки и вино на български и световни изложения. „Винпром Пещера“ бе първият български производител, участвал в световното изложение TFWA Asia Pacific в Сингапур, спечелил медали и на престижни конкурси като Critics & Sommelier Challenge, Mundus Vini, International Wine and Spirit Competition, Vinalies Internationales, International Wine Challenge, Decanter World Wine Awards и редица други. Приоритет за 2014 г. е и завоюването на нови и разширяването на съществуващите външни пазари.

Последвайте канала на

Novini.bg
4213 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.02 | 18:06

2
егати слагачите на ефовете си. Да пложиш мокет в полето за да не им се изцапат златните крачета??? И ако този кич го имат за традиция зраве му кажи.Срам и позорза този оито е послал килима, поне да беше сложил червен че да му ръкопляскат комунистите, хахахаха

2014.02.02 | 18:05

1
Честит празник!

Добави коментар

Водещи новини