Британският клон на eBay ще приема разплащания с биткойн

  • 21 януари 2014 21:46

  • 2465
  • 2
Британският клон на eBay ще приема разплащания с биткойн
©

Британското подразделение на eBay стана поредният привърженик на виртуалната валута биткойн. Компанията обяви, че ще разреши на потребителите да извършват Bitcoin разплащания първоначално само за някои от обявите си, пише dnevnik.bg.

Те ще бъдат отделени в отделна категория в секцията за класически обяви. Условието е потребителите да извършват преводите, без да обвързват eBay с отговорност за сумите. Приемането на биткойн ще стане възможно от 10 февруари т. г.

Освен биткойн, новата секция ще разрешава използването на всякакви виртуални валути. Те ще могат да се използват като разплащателно средство както за онлайн услуги, така и за физически стоки.

Засега компанията няма да разрешава използването на биткойн и други виртуални валути за онлайн търговете. Такава възможност не се изключва напълно, но в по-далечно бъдеще. Остава неясно кога и дали виртуалните пари ще се приемат и от клоновете на eBay в други държави.

Засега биткойн продължава да разединява бизнеса и институциите. Централните банки на Канада и Индонезия вече препоръчаха на гражданите да не използват виртуалната валута. Китай забрани на финансовите институции да извършват каквито и да е операции с Bitcoin.

Междувременно обаче някои компании и банки изразяват подкрепа за дигиталните пари. Сред тях е и PayPal. Нейният президент Дейвид Маркъс обяви, че компанията ще третира биткойн като всяка друга валута поради законови рамки. „Въпреки това ние вярваме в биткойн", написа той в Twitter.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bezplatni bitkoin

2014.04.04 | 10:34

2
http://freebitco.in/?r=203905 Голямо приложение имат биткойните
bezplatni bitkoini

2014.01.24 | 20:04

1
http://freebitco.in/?r=258844

Добави коментар

Водещи новини