Театър: Операцията

  • 17 януари 2014 17:07

  • 802
  • 0
Театър: Операцията
©

Операцията
от Иво Сиромахов


Постановка – Борис Панкин
Сценография – Иван Токаджиев
Костюми – Петър Митев
Музика – Евгени Господинов

Участват: Мариан Бачев, Орлин Горанов, Тони Минасян, Жанет Иванова, Добрина Гецова

Черна комедия, черен скеч на невъзможното, черен фарс на абсурда… Не може да бъде! – ще си кажеш, зрителю. Трябва да не може, но в театъра – огледало на живота, може!



Ето какво споделя авторът: „Една вечер, преди няколко години получих силни болки в корема и се наложи да бъда приет в болница. Докато разбера какво става, вече ме бутаха легнал върху количка към операционната… Заслушах се в разговорите на лекарите и сестрите. Говореха си за обичайните, всекидневни неща – какъв мач щяло да има довечера, какъв филм били гледали снощи, къде били вечеряли. Бях потресен! Аз тука умирам, разбираш ли, а те си говорят за мачове и манджи. Какво коравосърдечие! Каква безчувственост!... Както и да е, операцията мина леко… Тогава си помислих, че би било интересно да опиша това разминаване между страховете на пациента и невъзмутимостта на лекарите.”

Пиесата не е само вътрешносъсловен хумор, защото всички рано или късно ставаме пациенти на лекарите. Какво може да ни очаква при тези нежелани срещи ще видите в „Операцията”.

Можете да гледате на сцената на Сатиричен театър Алеко Константинов на:

31 януари, петък от 19:30
01 февруари, събота от 19:30
13 февруари, четвъртък от 19:30

Цени на билетите - 14 и 16 лв.

Последвайте канала на

802 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини