"Златен глобус" за "Вълкът от Уолстрийт"

  • 13 януари 2014 07:46

  • 2893
  • 0
"Златен глобус" за "Вълкът от Уолстрийт"
©

Филмите "12 години в робство" и "Американска схема" спечелиха главните отличия на 71-ата церемония по връчването на наградите за кино и телевизия "Златен глобус", с което затвърдиха водещите си позиции преди номинациите за наградите "Оскар" в четвъртък, съобщи ДПА.

"12 години в робство" на режисьора Стив Маккуин беше определен от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд за най-добра драма, а "Американска схема" на режисьора Дейвид Ръсел - за най-добра комедия или мюзикъл. Алфонсо Куарон получи "Златен глобус" за най-добър режисьор за филма "Гравитация", а Матю Макконъхи и Джаред Лето бяха наградени за най-добър актьор в драматичен филм и най-добър поддържащ актьор за участието им във филма "Даласки клуб на клиентите".

Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една спечели "Златен глобус" за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за ролята си във "Вълкът от Уолстрийт", а Ейми Адамс и Дженифър Лорънс бяха определени за най-добра актриса в комедия или мюзикъл и най-добра поддържаща актриса за участието им във филма "Американска схема". Кейт Бланшет получи "Златен глобус" за най-добра актриса в драматичен филм за ролята си в "Син жасмин".

"В обувките на Сатаната" спечели "Златен глобус" за най-добър драматичен сериал, а за ролята си във филма Брайън Кранстън беше определен за най-добър актьор в драматичен сериал. "Бруклин 9-9" беше награден за най-добър комедиен сериал, а за ролята си във филма Адам Самбърг получи отличие за най-добър актьор в комедиен сериал.

Робин Райт беше отличена със "Златен глобус" за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в "Къща от карти", а Ейми Полър беше определена за най-добра актриса в комедиен сериал за ролята си в "Паркове и отдих". "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм спечели "Великата красота" на режисьора Паоло Сорентино, а "Замръзналото кралство" на Дисни беше награден за най-добър анимационен филм.

Последвайте канала на

БТА
2893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини