Великобритания ще продава паспорти?

  • 09 януари 2014 16:41

  • 3961
  • 1
Великобритания ще продава паспорти?
©

Противоречиви идеи за привличане на богати имигранти се обсъждат в британското правителство на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., пише лондонският в. Дейли Мейл.

Едно от предложенията е Обединеното кралство да продава паспорти, за да бъдат привлечени заможни инвеститори, пояснява изданието. Сред идеите, които се обсъждат, е богатите чужденци да наддават за издаване на входна виза. Също така се предлага чуждестранни инвеститорите да получават право да жителство или поданство, ако инвестират в икономиката или купят държавни ценни книжа на стойност от 1 млн. до 10 млн. паунда. Вносителите на проектите смятат получените пари да бъдат превеждани в бюджетите за образование, здравеопазване и други социални дейности.

Депутатите в Лондон обаче вероятно ще отхвърлят тези идеи, защото дори да бъде осъществена, тя няма да допринесе за забогатяването на британските поданици, коментира вестникът. Планът среща съпротива и от страна на британското вътрешно министерство. Хоум офис се противопоставя на идеите на някои членки на Европейския съюз да продават гражданство. Това означава, че купилите паспорт на някоя от 28-те държави ще имат право да живеят на Острова, твърдят от силовото ведомство.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.09 | 20:23

1
letotoidvaboimarizpochernomorietoudriiii

Добави коментар

Водещи новини