"Интернешънъл бизнес таймс": Националисти нападат бежанци в България

  • 09 януари 2014 14:21

  • 2660
  • 3
"Интернешънъл бизнес таймс": Националисти нападат бежанци в България
© Булфото

Вълната от бежанци, спасяващи се от ужаса на гражданската война в Сирия, увеличава броя на ксенофобските нападения в  България, съобщава международното онлайн издание "Интернешънъл бизнес таймс".

Под заглавие "Българската "Златна зора": националисти започват нападения срещу сирийски бежанци" изданието съобщава,  че заради имигрантите български националистически групи са създали граждански патрули, което е част от стратегията на  омразата, подобна и на практиката на гръцката неонацистка организация "Златна зора", и пише за появата на новата  Националистическа партия на България.

"Интернешънъл бизнес таймс" отбелязва, че "българската "Златна зора" няма толкова голяма подкрепа като гръцкия й аналог, но според активисти колебливите действия на българското правителство могат бързо да доведат до промяна на ситуацията.  Изданието отбелязва, че страната ни е в криза и е най-бедната от 28-те държави в ЕС.

Публикацията съобщава, че в момента в България тече скандал с друга националистическа формация "Атака", чийто лидер би могъл да стане обект на наказателно преследване заради дипломатически скандал на борда на самолет, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2660 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2014.01.12 | 12:09

3
Доста интересен еврейски материал.Браво,чифути!

2014.01.12 | 11:08

2
Какви бежанци?Това са бъдещи донори на органи!Попадайки след бой в болница им се правят изследвания за донорство и при съвпадение изпадат в мозъчна смърт.В природата нищо не се губи,само сменя притежателя си!

2014.01.12 | 11:08

1
БЪЛГАРСКАТА ЗЛАТНА ЗОРА Е БЕСЕПЕ

Добави коментар

Водещи новини