Шофьорът от катастрофата на жп прелеза се бори за живота си

  • 05 януари 2014 12:33

  • 2912
  • 0
Шофьорът от катастрофата на жп прелеза се бори за живота си
©

Критично е състоянието на 36-годишния мъж, шофирал автомобила, ударен от влак, край село Долна махала.

Това съобщиха от Университетска болница в Пловдив, предаде радио Фокус. Той е с много сериозна травма, няколко последователни счупени ребра в ляво. Счупването на последователни или насрещни ребра в гръдната кост се нарича ”плаващ гръден капак”, обясниха от болницата. Той реално може да притиска белите дробове. В неговия случай не е ясно дали заради него или заради самата катастрофа, но пострадалият е с тежка белодробна контузия. Това е причината при него да има остра дихателна недостатъчност, казаха още от лечебното заведение. Затова пациентът е на апаратна вентилация.

Следващите между 48 и 72 часа, или две до три денонощия се водят критични за него. Това е периодът, в който във всеки един момент състоянието на белите му дробове може да се влоши. Мъжът има и травми по долните и горните крайници. Той в момента е настанен в Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение. Там се лекуват всички най-тежки случаи, при които се налагат повече реанимационни дейности. 25-годишната жена, пострадала също в катастрофата, е само със чупена ръка и сътресение. За нея няма опасност за живота. Жената е в шок, тя вече е разбрала за смъртта на момченцето си Мирослав и майка си Милка.

От полицията съобщиха, че 48-годишният машинист на злополучния влак Пловдив-Карлово е бил тестван с дрегер за алкохол. Пробата е отрицателна. Полицията официално оповести и това, че колата е преминала в нарушение през ж.п. прелеза, въпреки че звуковата и сигналната аларма са действали.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини