Най-очакваните смартфони за 2014 г.

  • 28 декември 2013 19:26

  • 8714
  • 0
Най-очакваните смартфони за 2014 г.
©

Краят на годината е близо и производителите на смартфони се подготвят да зарадват потребителите с новите си модели.

Ето и кои са най-очакваните модели за 2014 г., за които може да бъде събрана информация в интернет от неназовани източници, пожелали анонимност:

HTC M8/HTC One 2

От юли е ясно, че следващият знаменателен модел на HTC носи кодовото наименование HTC M8 - успешния наследник на M7, превърнал се впоследствие в HTC One. Възможно е търговското наименование на модела HTC One да се запази или да се промени на HTC One 2, или на HTC One (2014). Очаква се моделът да бъде представен през февруари, най-вероятно на Световния мобилен конгрес. По отношение на спецификациите очакванията са моделът да е с процесора на Qualcomm - Snapdragon 800 с честота 2.3 GHz, петинчов дисплей с резолюция 1920x1080 пиксела и софтуера Android 4.4 KitKat. Едва ли дизайнът ще изненада с много, като най-вероятно компанията ще заложи на металното тяло на предшественика, донесло й огромен успех.

Sony Xperia Z2/Avatar

Японският производител Sony най-вероятно ще е първият водещ производител, който ще представи ъпдейт на своя модел от най-висок клас. През последните години компанията скъсява значително времето на представяне на новите си модификации на пазара в усилията си да спечели пазарен дял в Android-сегмента. През изминалата година станахме свидетели на представянето на два модела от най-висок клас - Xperia Z и Xperia Z1, като прогнозите са на мобилното изложение да бъде представен моделът Sony Xperia Z2. Според слуховете смартфонът носи кодовото име Avatar. Очакванията са новото поколение да е с подобен дизайн на моделите от серията Z, който е специфичен за смартфоните. Най-вероятно процесорът ще бъде Qualcomm Snapdragon 800, дисплеят ще е HD, като моделът ще разполага с 3 GB оперативна памет. Възможно е размерът на дисплея да бъде повишен до 5.2-инча, какъвто е този на добилия голяма популярност LG G2. Ако компанията съумее да повиши размера на екрана до 5.2 инча, без да увеличава тялото на настоящия модел, това би било сериозно постижение, според специалисти. Компанията е насрочила пресконференция за 6 януари.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини