Майка спира химиотерапията на детето си за Коледа

  • 19 декември 2013 15:09

  • 4865
  • 5
Майка спира химиотерапията на детето си за Коледа
©

Майка, съкрушена и безнадеждно отчаяна разказа в интервю, че е решила да прекъсне химиотерапията на дъщеричиката си която е болна от рак, за да даде възможност на детето да празнува последната Коледа в живота си без болка.

3-годишната Изабела Кумбъре неизличимо болна и се бори с тумор в мозъка откакто е на една годинка, пише inter-view.info.

Момичето трябвало да стартира пореден курс химиотерапия миналия месец. Лечението влошавало изключително много състоянието на малкото дете от британския град Карлтън, което принудило майката да помоли докторите да спрат химиотерапията, за да се чувства момиченцето по- добре на Коледа.

Има голяма вероятност този празник да бъде последният, в който Изабела ще бъде със майка си и двете си сестри. Затова майка и Джолийн Хейл възнамерява да го направи най-прекрасният.

„Няма да има сълзи. Късметлии сме, че имаме възможността да прекараме още една Коледа с нашето скъпо момиче. Искам да сътворим щастливи спомени, които да пазим грижливо завинаги. Ракът съсипа всичките и Коледи в съзнателния и живот. Но това няма да се случи с тази. Тази година тя ще се забавлява като другите деца“,
споделя майката.

„Химиотерапията няма да излекува Изабела, затова какъв е смисълът да я продължаваме? Не и остава много време, затова времето, което ще прекараме заедно, е твърде ценно, за да се прахосва в гадене и страдания. Малкото ми момиченце заслужава да се посмее и да бъде щастливо на Коледа“, добавя тя.

Хейл също се надява на добри хора, които да и помогнат да събере навреме необходимите пари за последната Коледа на дъщеря и и да сбъдне желанието и да я заведе в Дисниленд.

Изабела се ражда здрава на 30 септември 2010 г. За първи път симптомите на болестта се проявяват, когато тя е едва на пет месеца.

"Забелязах, че тя не си опъна краката както направи сестра и Ребека, но личният ми лекар ми каза да не се притеснявам, и че всички бебета се развиват различно“, спомня си Джолийн.

Когато Изабела навършила 10 месеца, майка и, която вече била отново бременна, продължила да се притеснява, че детето и не може да седи седнало и завела дъщеря си на лекар. На 16 декември на Изабела бил направен скенер и се установява, че тя има голям тумор в главата. Тогава туморът все още не бил раков, но трябвало да бъде изваден до дни. Така детето прекарва първата си Коледа в болничното легло, възстановявайки се от операция.

За нещастие, хирурзите успели да отстранят 80% от тумора. Останалата част била увита около кръвоносен съд, което правило изрязването и много опасно. Лошите новини не спрели и до тук. Последвали тестове установили, че момичето има много рядка форма на рак. Започнала и химиотерапията, а бащата на Изабел напуснал майка и.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4865 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.12.21 | 18:44

5
Питайте бабите и дядовците, колко хора по тяхно време са умирали от рак... това момиченце и всички хора разболели се от "неизлечими естествени болести" ще тежат на нечия съвест в деня на страшния съд!
22

2013.12.21 | 18:44

4
Боже колко мъка има на тая земя!
basi

2013.12.21 | 18:44

3
бащата напуснал семейството е кажи ми къв човек трябва да си да направиш нещо такова
2 в отговор на № 1

2013.12.21 | 18:44

2
Хиляди, милиони пъти съм казала точно това, че за тази болест навремето се е чувало толкова рядко, а сега какво стана? Всеки 2-ри болен от рак , това ми прилича на вирус / епидемия /. Май вече трябва да я оприличаваме, като чумата на времето !?

2013.12.21 | 18:44

1
моля те ГОСПОДИ, в името на ИСУС да се погрижеш за това мъничко детенце, с цялото си сърце те моля!

Добави коментар

Водещи новини