Французите ще плащат 1500 евро глоба за секс с проститутка

  • 06 декември 2013 21:18

  • 3243
  • 1
Французите ще плащат 1500 евро глоба за секс с проститутка
© Getty Images/Guliver

Глоба от 1500 евро за всеки, който ползва услугите на проститутки, приеха народните избраници в Париж. И въпреки че законопроектът трябва да бъде одобрен и в Сената, това предизвика вълна от недоволство и протести на жрици на любовта, предаде Нова телевизия.

Недоволни секструженички се събраха пред сградата на френското Национално събрание, за да протестират срещу приетия законопроект. Кампанията за ограничаване на най-древната професия беше сред приоритетите в предизборните обещания на президента Франсоа Оланд.

Според противниците на законопроекта вместо да реши проблемите, новият текст ще създаде нови. Много организации на проститутки се обявиха срещу гласувания текст. Те настояват, че практикуващите тази професия трябва сами да решават какво да правят.

В доклад на управляващите социалисти се посочва, че около 20 хиляди души се занимават с проституция във Франция. От тях 85% са жени. Според проучване от края на октомври едва 22% от французите подкрепят идеята за санкциониране на клиентите ползващи услуги на проститутки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3243 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.04 | 16:21

1
Тия франсета , тия педерасти от ЕС съвсем откачиха ! Да се махаме от тях докато все още сме повечето нормални ! ХИЛЯДА и 500 евра глоба , че си изчукал жрица на любовта ! ИДИОТИИИИИ !!!

Добави коментар

Водещи новини