Баба Гуси от Троянския манастир: Не съм гей (видео)

  • 05 декември 2013 07:55

  • 6694
  • 1
Баба Гуси от Троянския манастир: Не съм гей (видео)
©

Облякъл съм черното расо преди 32 години. Дал съм си сметка, че това ще бъде труден път. Не бих позволил на никой да руши авторитета ми.

Това каза пред камерите на TV7 архимандрит Августин, който беше забъркан от йеромонах Кирил в гей скандала вихрещ се в Троянския манастир. В скандалното клипче изтекло преди дни йеромонахът обясни, че прякора на Августин е баба Гуси. "Баба Гуси не се отнася за мен. Аз се смея на тези неща. Аз си имам име и то е архимандрит Августин", обясни монахът.

Той разкри, че чудотворната икона "Света Богородица Троеручица" в манастира действително е проплакала. "Българският народ винаги е патил. Не бих позволил на никой да руши моя авторитет и авторитета на Светата църква. Не съм гей и никога не съм бил гей. Труден път съм извървял в църквата. Стигнах и до диабет. Надявам се на божия промисъл. Нека българският народ а да прости този скандал", завърши архимандрит Августин.

Към момента йеромонах Кирил е понижен в ранг на обикновен монах. Той е низвергнат в манастира, като целия му багаж и вещи са събрани от другите монаси и изнесени на верандата пред стаичката му, показаха камерите на телевизията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6694 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.29 | 22:45

1
Струва ми се свестен,свят човек и не отговаря на описанието на малкия монах Кирил хомосексуалиста.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини