Христо Бисеров на съд през януари

  • 03 декември 2013 06:43

  • 2087
  • 0
Христо Бисеров на съд през януари
© Булфото

Бившият зам.-шеф на парламента и на ДПС Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент ще бъде изправен пред Софийския градски съд през януари 2014 г.,съобщава в. "Стандарт".

Разследването срещу експолитика и доведения му син Ивайло Главинков е в напреднала фаза, независимо че официално започна през ноември. Очаква се до края на годината прокуратурата да приключи с досъдебната фаза и още в първите дни на 2014-а да подготви обвинителен акт.

Ден преди да стане ясно, че ще му бъде повдигнато обвинение, Бисеров подаде оставка от постовете, които заемаше. По неофициална информация още преди да напусне, ексдепутатът е бил подложен на щателна проверка от данъчните под ръководството на ДАНС. Ревизорите са прегледали цялата документация, свързана с фирмите, в които членове на семейството му имат участие. На 15 ноември Бисеров и Главинков бяха привлечени официално като обвиняеми в пране на пари и подаване на неверни данни към Сметната палата. На двамата им бе наложена парична гаранция от по 25 000 лева, която те обжалваха. Вчера Софийският градски съд отказа да намали сумата. В мотивите си магистратите посочват, че към момента може да се направи извод за обосновано предположение за авторство на деянието, в което са обвинени Бисеров и Главинков. Освен това видът на мярката бил съобразен с тежестта на обвинението и обществената опасност на престъпленията. Съдът посочва още, че размерът е определен съобразно имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров. Според прокуратурата от 13 декември 2012 до 21 февруари 2013 г. ексдепутатът е извършил финансови операции с имущество - 314 529 щатски долара и 117 992 евро, а Главинков е придобил по банкова сметка въпросните пари, като и двамата са знаели или са предполагали, че са придобити чрез престъпление. Второто обвинение срещу Бисеров е, че в декларацията си за 2012 г. пред Сметната палата не е обявил наличието на тези сметки в банките.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини