Оборудват болницата в Разлог с ултра модерна апаратура

  • 17 август 2011 11:31

  • 1243
  • 0
Оборудват болницата в Разлог с ултра модерна апаратура
©

Модерна апаратура, компютърен томограф, нов скенер с изключителна разделителна способност, комбиниран дигитален апарат, преносим рентгенов апарат, ехографска система и много други са само част от амбициозния и изключително сложен проект, който община Разлог внесе на 12 август по Оперативна програма „Регионално развитие”. С гордост мога да кажа, че МБАЛ Разлог е една от 11-те в цялата страна, в която ще влезе сериозен финансов ресурс в размер на 4,4 млн. лв, като голяма част от тези средства са предназначени за медицинско оборудване – апаратура и техника от най-висок клас, а другата – за приспособяване на помещения за модерната техника, достъпна среда и мерки за енергийна ефективност, заяви кметът на Общината Красимир Герчев.

По думите му Община Разлог води последователна политика по отношение на лечебното заведение и само в рамките на две-три години със средства на общината са направени ремонти в детското и неврологичното отделение, ремонтирани са общите части на вътрешно отделение и много други, съобщават от пресцентъра на кметската администрация.

Стремежът ни е МБАЛ Разлог да се превърне в модерен лечебен център с модерни условия на лечение, долечение, с висока класа апаратура и медиците да могат успешно да практикуват своята трудна професия, подчерта градоначалникът.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини