Харесайте facebook страницата ни

ЕК предложи помощ на Филипините

© Getty Images/Guliver

ЕК предложи помощ на Филипините, които пострадаха при преминаването на един от най-силните в историята тайфуни. Това предадоха световните агенции, позовавайки се на изявление на председателя на комисията Жозе Мануел Барозу.

ЕК вече е изпратила екипи, които да помагат на властите. В същото време ЕС предлага при необходимост да предостави извънредна помощ за справяне с последствията от бедствието.

Според филипинския Червен кръст загиналите в резултата на тайфуна „Хайян” в страната са най-малко 1200 души, докато правителството говори за 138 жертви на стихията.

Мащабът на материалните щети все още не е известен, тъй като най-засегнатите зони остават изолирани от света, а електрозахранването и телефоните са прекъснати.

Засега не е установен никакъв контакт с пристанищния град Гиуан, където живеят 40 хиляди души и откъдето навлезе мощната буря.

„Разрушенията са огромни, за последен път видях подобни при цунамито в Индийския океан, което отне живота на 220 хиляди души”, заяви ръководителят на екипа на ООН за борба с последствията от стихиите.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
(гост)
10.11.2013 | 09:22

Jaba Brukselska .

Рейтинг:
 
2
(гост)
10.11.2013 | 09:22

A nas vulcite ni qli , nie samo parichi shte vi butame .

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар