Измамник буни окупацията на Алма Матер

  • 31 октомври 2013 07:01

  • 5920
  • 17
Измамник буни окупацията на Алма Матер
©

Бияч с бръсната глава, член на „Протестна мрежа" и доказан престъпник е сред окупаторите на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Разследваният за измами Виктор Димчев е един от бунтарите, станали лица на блокадата в Алма Матер вече цяла седмица, заради която университетът може да пропусне академичната година, научи „Всеки ден".

Димчев не само не е студент в най-старото висше училище у нас, както запознати разкриха, но е и политически обвързан - в близки отношения с бившия МВР шеф Цветан Цветанов. Това е второто лице, попаднало в прожекторите на окупацията, за което будни студенти алармираха „Всеки ден", че се инструктира лично от зам.-лидера на ГЕРБ. Другият любимец на Цветанов - Кирил Чуканов, също е сред залостилите вратите на Ректората абсолютно незаконно.

35-годишният Виктор Димчев бе в сянка няколко месеца, след като лъсна в репортажите от нощта на блокадата на Народното събрание на 23 юли. Решил бил, че са забравили за него, и отново яха бунта, този път в СУ. След нощта на „белия рейс", който и Димчев е замерял с павета. „Всеки ден" разобличи измамите му. Тогава в ефир той излезе да покаже насиненото си око, уж станал жертва на полицейско насилие. Представяше се като телевизионен продуцент в западналата туристическа кабеларка „Травъл ТВ".

Ужилени от измамните му обещания за посредничество при получаването на мексикански визи обаче напомнят, че Димчев, заедно с майка си, завзел незаконно собствеността върху канала. Както и че след това не плащал заплатите на никого от екипа. Любопитната подробност в биографията на младия „окупатор" е, че е криминално регистриран за документни измами още от 2001 г.

Дело се води срещу него и за неизплатените заплати, както и за схемата с мексиканските визи, която разигравал заедно с майка си и пастрока си чрез Българо-мексиканска асоциация „Булмеха", твърдят запознати ченгета. А доказателствата за топлата връзка между семейството и бившия МВР шеф Цветанов се крият във филм, който любовникът на майката на Димчев - Павел Павлов, снимал за бежанците у нас през 2010 г. Въпросният спечелил проект за 15-минутна лента на вътрешното ведомство срещу 25 хиляди евро.

„Виктор е стоплил отношения напоследък и с бизнес дамата Саша Безуханова от кръга на олигарха Иво Прокопиев", разкриха още запознати с личността на 35-годишния окупатор. Той бил поканен да учреди новия проект на бившата шефка в Хюлет Пакард „България може". В гражданската платформа, превърнала се в острието на оста Прокопиев - Плевнелиев, той щял да изнася лекции за протестите, а наред с това членувал и в наскоро създадения антиправителствен информационен сайт.

Самият Димчев, известен и със склонността си да налита на бой, признавал пред студенти, че ако окупацията с вериги не доведе до резултат, бил готов да използва и силови методи. „Ще викне ултраси", допускат кандидат-висшисти и с ужас разкриват, че неведнъж са чували от устата на някои от окупаторите да се готвят за физически сблъсъци до дни, пише още вестникът.

Студенти по пътно строителство и членове на младежката структура на ГЕРБ нощуват в Ректората, научи „Всеки ден". Кандидат-висшистите от други учебни заведения са били пускани без проверка на студентските книжки в Алма Матер, докато представители на медиите били блокирани отново вчера сутринта пред портите.

Мнимите студенти се вмъквали по тъмно в сградата на Ректората, за да подкрепят с храна и напитки колегите си от университета. Те били привиквани отвътре, разкриха свидетели на нощните рокади в застъпването на окупацията. В следващите дни се чака нахлуване и на възпитаници от вузовете в страната, като най-отзивчиви към поканата за бунт се оказали тези от частните университети.

Според изданието и новото дясно налази студентските протести. От Реформаторския блок освен Зелените, които са си в дъното на окупацията на Алма Матер, и от ДСБ, СДС и партията на Меглена Кунева се включиха активно да ухажват окупаторите.

Десните висят основно в двора на Ректората и денем, и нощем. По пейките са се паркирали политически хамелеони от партията на Кунева, които доскоро бяха сред активистите на Иван Костов. Известният блогър Иван Стамболов „подпира" целодневно Университетската библиотека, като редовно носи куп кенове с бира, с които черпи протестиращите.

На стълбите пред библиотеката на СУ виси редовно и Петър Николов - Зиков. Той е университетски преподавател, но от Нов български. Николов беше партиен активист на ДСБ, а сега - на „България на гражданите". Но е по-известен като зет на бившия председател на Народното събрание Йордан Соколов и МВР шеф от правителството на СДС.

„Сините и Кунева твърдо са решили да осребрят студентския бунт и не напускат двора на СУ", нападат ги пък хора от ГЕРБ, които също наобикалят окупаторите. Рамо до рамо хората на Реформаторския блок обикалят из двора и пият кафе след кафе, видя „Всеки ден". Според бивши седесари, реформаторите дори са се разбрали да дежурят на смени, за да печелят благоволението на младите бунтари и да трупат точки пред избирателите.

Най-много часове по собствено желание сред студентите прекарва професорът от Философския факултет Калин Янакиев, който почти се превърна в говорител на бунта. Когато богословът се умори, на негово място пристига фаворитът на Командира Светослав Малинов. Да се омешат със студентите, Кунева праща и пиарката си Ралица Ковачева и проф. Тодор Танев от Гражданския съвет на реформаторите. Пред вратите на СУ кибичат и дясната ръка на Пръмова Найден Зеленогорски, както и шефът на „Синьо единство" - партията на Надежда Нейнски - Христо Панчугов.

Докато десните се натискат на окупаторите, левите се захванаха да махнат пианото, паркирано още от лятото до паметника на „Цар Освободител" от протестиращи. Те са възмутени, че бунтовници висят включително и на „Коня" - прясно ремонтиран, за да участват в купоните около белия роял на площада пред парламента.

Червените депутати Кирил Добрев и Страхил Ангелов дори се заканиха лично да разкарат музикалния инструмент от жълтите павета. Пияното подпали задочна разправия и между министъра на културата Петър Стоянович и Йорданка Фандъкова. Министърът обяви, че е отнесъл „музикалния" проблем до кметицата на София, но тя му отговорила, че поставените плакати по паметника и роялът не са в разрез със Закона за културното наследство.

Последвайте канала на

5920 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
андрей к.

2013.11.30 | 23:36

17
Добре де, защо този Виктор Димчев вече не е на топло! Очевиден престъпник.

2013.11.11 | 10:53

16
Чак сега ли открихте топлата вода? И какви са тия протести на 20 платени келеши?
Реалист

2013.11.11 | 10:53

15
Абе то си е ясно от самото начало, че сред студентите има и партийни активисти....вие на 8-мия ден ли открихте топлата вода!?!
futbolhi fenove

2013.11.11 | 10:53

14
PRIJTELI. OTNOVO KOMUNISTICHESKI KOMPROMATI-TOVA SA PALNI IZMISLISI-VIKTOR E NASH FEN HJAMA HISHTO VJRNO V KOMPROMATITE NA KOMUNISTITE-VSICHKI DA GI IZMETEM-CHERVENI BOKLUSI.
ОЖИ

2013.11.11 | 10:52

13
ТИКВО ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДИШ ТА АКО ЩЕ БРЪСНАТИ ТОПКИ ДА ИЗКАРАШ . ЩЕ СИ ПЛАЩАШ ДА ТЕ ОБИЧАТ ДОКАТО ДИШАШ. КЛЕТВИТЕ НА ЦЯЛ НАРОД ТИ СТИГАТ ЗА СЕГА
....

2013.11.11 | 10:51

12
Както винаги за всичко са виновни Борисов и Цветанов.....Вече става смешно :))
shatterer

2013.11.11 | 10:51

11
Не са виновни борисов и цветанов, а глупаците, който ги подкрепят и възхваляват.......нали си чувал народната мъдрост:" Не е луд тоя, който яде баницата......"

2013.11.11 | 10:51

10
ПАК ЛИ СЪЧИНЕНИЯ БЕ ЧЕРВЕНИ? ГОЛЯМ СТРАХ ОТ ТЕЗИ СТУДЕНТИ!!! АМА ТО СИ Е СЕРИОЗНО ТЯХНОТО ДЕЙСТВИЕ КАТО И НАШЕТО НА НАРОДА! БЕЗ ДУПЕДАВЦИТЕ РАЗБИРА СЕ!!!!!!!
you

2013.11.11 | 10:51

9
Червени гнусни отрепки и манипулатори , никой не се хваща на безумните ви тъпотии , така, че не се хабете напразно !!! Оставка е вашето спасение !!!
ВАЯ

2013.11.11 | 10:51

8
ЕЙЙЙЙ ..ОТ ТЕЗИ НЕ МОЖЕ И ДО ТОАЛЕТНА ДА ОТИДЕШ БЕЗ ДА ТИ СЪТВОРЯТ НЯКОЕ КОМПРОМАТЧЕ:))) ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ХОДИ СВОБОДНО ПО ЗЕМЯТА НА ТАЗИ СТРАНА.. ДАЛИ ЩЕ СЕДИ НА СТЪПАЛАТА НА УНИВЕРСИТЕТА ИЛИ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДА ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА - СИ Е НЕГОВО ПРАВО ..

2013.11.11 | 10:51

7
MRASNI KOMUNISTITCHESKI GNIDI I OLIGOFRENI OT ATAKA. DOLU MRASNITE VI RAZE OT PROTESTIRASHTITE STUDENTI.

Добави коментар

Водещи новини