Харесайте facebook страницата ни

Плевнелиев заминава за Виетнам

Президентът Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на ... към профила ще бъде на държавно посещение във Виетнам от днес до 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Посещението трябваше да се състои през февруари, но заради оставката на правителството на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила   беше отложено за есента.

Визитата има за цел да придаде нова динамика на българско-виетнамските отношения чрез обявяване на Съвместна декларация за стратегическо партньорство. Ще бъдат набелязани конкретни стъпки за развитие на сътрудничество между двете страни, залегнали в анекс към Съвместната декларация - "Нов модел за икономическо сътрудничество". Утре държавният глава ще бъде посрещнат с официална церемония в Ханой от президента на Виетнам Чъонг Тан Шанг. В присъствието на държавните глави ще бъдат подписани двустранни документи - Меморандум за сътрудничество между БАН и Виетнамската академия на науките и технологиите, Рамково споразумение за двустранно научно-техническо сътрудничество между Института по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидроаеродинамика при БАН и Института за корабостроителни науки и технологии към Министерството на съобщенията и транспорта на Виетнам, и Меморандум за сътрудничество между Българската телеграфна агенция и Виетнамската информационна агенция.

Президентът Плевнелиев ще има срещи с председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Шинх Хунг, с министър-председателя Нгуен Тан Зунг и с председателя на Централния комитет на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг. На 29 октомври държавният глава ще разговаря с вицепрезидента на Виетнам Нгуен Тхи Зоан и с представители на местните власти на областта Ха Лонг. Президентът Плевнелиев и вицепрезидентът Нгуен Тхи Зоан, която е български възпитаник, ще присъстват на концерт на ансамбъла "Мистерията на българските гласове" в Ханой. Двамата ще се срещнат с виетнамски граждани, учили и работили в България.

На 30 октомври държавният глава и водената от него делегация ще бъдат в град Хошимин, където ще се състои виетнамско-български бизнес форум с участието на повече от 30 представители на българския бизнес. На форума президентът ще открои възможностите за засилване на контактите между българския и виетнамския бизнес. В града ансамбълът "Мистерията на българските гласове" ще изнесе втори концерт пред виетнамска публика в присъствието на държавния глава. Росен Плевнелиев ще има среща и с представители на българската общност и с виетнамски граждани, учили и работили у нас. На 31 октомври в Хошимин държавният глава ще открие офис на Службата по търговско-икономически въпроси към българското посолство.

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
Цун Кай Го (гост)
28.10.2013 | 00:33

.....уан уей тикет......, ти-ра-ра-рам....

Рейтинг:
 
1
turist (гост)
28.10.2013 | 00:33

I KAKV SHTE GO DARVI PAK VAV VIETNAM SIGORNO I TAM E SKRIL PARI4KI PREVEDENI PO BANKOV PAT

Рейтинг:
 
1
(гост)
28.10.2013 | 00:33

Отново разходи за екскурзия.Пак ще ги забърка някакви...

Рейтинг:
 
1
анонимен (гост)
28.10.2013 | 00:33

Сигурно,ще договаря,внос на Газ в консервенни кутии,и износ на сняг във буркани

Рейтинг:
 
3
xaxa (гост)
28.10.2013 | 00:33

Виетнамски гейове излязоха на протест Плевнелиев заминава за Виетнам........ странно но тези новини излизат една до друга

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар