НЕК поиска отсрочка по делото за АЕЦ "Белене"

  • 25 октомври 2013 17:07

  • 1040
  • 0
НЕК поиска отсрочка по делото за АЕЦ "Белене"
©

Срокът за представяне на българската позиция по заведеното от руската "Атомстройекспорт" арбитражно дело в Париж е удължен до 6 декември.

На 25 октомври изтичаше срокът, в рамките на който страната ни можеше да се защити пред арбитражния съд. Процесуалните представители на НЕК ЕАД, адвокатско дружество "White and Case" обаче са поискали удължаване на срока до 6 декември 2013 г. До тази дата страната ни трябва да представи възражение по иска на АСЕ и насрещен иск заедно със свидетелски показания и доклади на експерти. Във връзка с искането на адвокатството дружество арбитражният трибунал е допуснал промяна в приетия процедурен график, за което е получено и съгласието на процесуалните представители на АСЕ.

Искането на "White and Case" за промяна в процедурния график е нормална практика в правния мир при водене на арбитражни дела. Искането е свързано с гарантиране на защита интереса на НЕК и нормалното протичане на работата по обработка и анализ на голям обем материали. Подобно искане беше направено и от страна на АСЕ на по-ранен етап от делото, напомнят от НЕК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини