ВМРО: 1/4 от земята у нас вече не е българска

  • 23 октомври 2013 15:58

  • 1676
  • 2
ВМРО: 1/4 от земята у нас вече не е българска
© Булфото

Трябва да има мораториум за продажба на българска земя на хора, които са извън Европейския съюз, заяви днес областният председател на ВМРО в Хасково Антон Андонов.

Той допълни, че за гражданите на ЕС трябва да има достатъчно възпиращи механизми. Местните войводи дадоха пример със системата в Австрия, където всеки чужденец можел да купува земя при положение, че вече има един декар собственост там. Обаче чужденци там нямали земя, така че реално никой не може да си купи такава. В повечето страни от Евросъюза нещата стояли по същия начин.

Един от големите проблеми, които могат да възникнат при продажбата на земеделска земя в България, е възможното създаване на огромни стопанства, които да променят изцяло начина на нашето производство, т.е. в един момент да няма кой да гледа пшеница, заяви Антон Андонов, цитиран от Дарик. Той допълни, че старата поговорка, че земята е на този, който я обработва, не е далеч от истината. Секретарят на общинската структура на ВМРО Данчо Анастасов пък информира, че в момента 25 процента от земеделската земя на България вече не е българска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.29 | 11:36

2
ПРАВИ СА!
българин

2013.11.29 | 11:36

1
ВИНОВНИ СА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ НА ПРЕХОДА!! ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД,ЗА ТОВА!!!

Добави коментар

Водещи новини