Увеличават се сигналите за трудова експлоатация на български граждани

  • 14 август 2011 13:55

  • 1632
  • 1
Увеличават се сигналите за трудова експлоатация на български граждани
© Булфото

Националната комисия за борба с трафика на хора все още не може да помогне на шестимата български моряци, арестувани в Гърция и обвинени в контрабанда на цигари, защото не е изяснено дали става дума за трудова експлоатация.

Това коментира пред БНР секретарят на комисията Антоанета Василева по повод оплакванията на близките на моряците. Тя уточни, че комисията не може да прави разследвания и разчита на данни от властите в южната ни съседка. Ако има данни за трафик на хора, ще се задейства комисията, а в случай на друго престъпление – социалното министерство и МВнР, уточни тя.

За 2010 г. са регистрирани 50 случая на трудова експлоатация на български граждани, като броят на жалбите се увеличава, заяви Василева.

Държавата все още не знае какво точно се е случило с Кадир Мехмед
, който преди седмица бе докаран от Гърция благоевградската болница в тежко състояние. Продължава изясняването на случая с властите в Гърция, а от агенцията се надяват самият потърпевш скоро да е в състояние да разкаже сам какво се е случило, за да се предприемат мерки, допълни Василева.

Тя призова хората, които имат съмнения за експоатация на свои близки зад граница да се обадят на тел. 02/ 807 80 50 или да се свържат през интернет страницата на Националната комисия за борба с трафика на хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1632 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
roshav

2011.08.14 | 14:49

1
К'во спите бе нещастници. Гот ли Ви е на топличко, а? А другите нега да го ядът нали?

Добави коментар

Водещи новини