Сътрудниците на депутатите. Кои са те?

  • 13 октомври 2013 19:50

  • 4167
  • 1
Сътрудниците на депутатите. Кои са те?
©

Кои са сътрудниците на депутатите? - Справка в списъците показва, че най-предпочитани за политически консултанти са бивши министри и депутати. Сред имената са тези на Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, Емилия Масларова, Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и Юнал ЛютфиЮнал Лютфи Юнал Саид Лютфи е роден в Харманли. Завършва Френска езикова гимназия във Варна, а висшето си. В списъка има и други любопитни подробности, информира БТВ.

Оказа се, че в парламента е честа практика депутатите да назначават за сътрудници своите роднини. Например депутатът от „Атака” Станислав Станилов е назначил за своя дясна ръка сина си Станил.

Други депутати са положили поне минимално усилие професионалната връзка между тях и низходящите им да не е пряка, а опосредена. Борис Цветков е взел за свой сътрудник сина на колегата си Георги Мърков. Според него това е чиста случайност. „Не е противозаконно, защо да не е редно”, попита Мърков.

Друг интересен факт е, че представители на едно семейство работят за различни политически сили. Съпругата е сътрудник на Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена от ГЕРБ. Съпругът - на министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Пари за заплати има само за сътрудниците на комисии и групи. За нещатните депутатски сътрудници нещата са по-деликатни. Въпросът с плащането засега не е уреден, защото не е ясно кой е работодател на тези сътрудници - депутатът или парламентът, и как те трябва да се отчитат документално.

Последвайте канала на

4167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.14 | 13:06

1
Ами това не е новина.От край време си е така.Казват му шуробаджанащина!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини