Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да подкрепи Атака за затваряне на границата

  • 09 октомври 2013 11:31

  • 4090
  • 26
Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да подкрепи Атака за затваряне на границата
©

Парламентарната група на ГЕРБ ще отхвърли проекторешението за затваряне на границата за бежанци. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа от парламентарната трибуна в отговор на обвинението на Лютви Местан, че ГЕРБ пренебрегват политиката на ЕНП в Европа

Цветанов обясни, че от групата са подкрепили обсъждането на проекторешението, за да може да има дебат и да се види позицията на всяка една партия. „ПГ на ГЕРБ ще изрази своята позиция, когато пристъпим към обсъждане. Важно е да се знае какви са проблемите. Изпълнителната власт в лицето на министър-председателя нямат представителство в този важен дебат”, заяви Цветанов. Според него има публично разминаване на позициите на правителството по темата с бежанците – вътрешният министър казва, че има възможност за затваряне на границите, а военният министър казва, че не можем да затворим границите. България има задължения по договорите, които сме подписвали, посочи Цветанов.

„Българското правителство нямаше адекватна политика. На база на дебатите в парламента правителството реагира. Слабост на правителството сега е, че няма никаква информационна политика и диалог с местната власт. Престъпността се увеличи, а правителството не предвижда никакви последващи мерки. Всяка държава от ЕС винаги е била солидарна при подобни проблеми. В ЕС живеят над 1 милиона българи”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

„Границата е надеждно охранявана. Имаме изградени 58 км по границата с интегрирана система и предварително има информация за българските граждани за потока от бежанци”, посочи Цветанов. „Нека не изпадаме в популизъм, който е угоден. В страната има реални проблеми. ГЕРБ винаги ще подкрепя всяка политика, която е разумна за решаване на тази криза”, посочи той.

„Това гласуване ще бъде още едно доказателство, че днешното правителство се крепи на „Атака”. Имате партньор, който е против ЕС и европейските ценности, а ПГ на ГЕРБ винаги ще подкрепя европейската политика. ПГ на ГЕРБ ще отхвърли подобно решение. Това ще е принципна позиция за национално отговорната политика на ПП ГЕРБ и евроатлантическите ценности”, каза още Цветанов.

Това предизвика лидера на Атака Волен Сидеров, който в реплика обвини Цветанов, че ГЕРБ иска хем да се съгласи, че българите са притеснени от нашествието на бежанците, хем да не гласуват за затваряне на границите. Хората не искат тази вълна, която погрешно се нарича бежанска. Това са инфилтрирани мюсюлмански терорист. Ако това влиза в европейските ценности на ГЕРБ, ДПС и БСП означава че се обединявате за ислямската инвазия, отсече Сидеров.

Няма да успеете да пришиете ГЕРБ към БСП и ДПС, вие ги държите на власт, отговори Цветанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
4090 26

Коментари 26

Добави коментар

2013.10.14 | 02:29

26
ГЕРБ - НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ПРЕДАТЕЛИ ПРЕДАТЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!
националист

2013.10.14 | 02:28

24
Преди малко смешниците Герб,Бсп и Дпс всички гласуваха против предложението на АТАКА.А сега всички платени драскачи,и заблудени хора да се събудят и да осъзнаят какви индивиди има в НС?Разбрахте ли най после че само АТАКА е начина да се спре цялото това безобразие

2013.10.14 | 02:28

25
Не знам кой е смешник, но е време Юруш да осъзнае, че да се изживява като "балансьор" е и отговорност. Само с палка и пищов не става. Съберете на избори 97+1 поне депутати, станете първа политическа сила и тогава определяйте решенията. Защото сбирток от нули си е 0.
Курти

2013.10.14 | 02:28

23
Боко и Цоко в затвора!

2013.10.14 | 02:28

22
ГЕРБ няма авторитет, за да участва в решаване на кризата. Питам тази "интелигенция", която е гласувала за Бойко дали се чувства комфортно...!?!?

2013.10.14 | 02:28

21
Малоумния българин ще се самоунищожи не е за вярване що за проста измет е българина майната ви НЕ НАРОД А МЪРЩА ...АЙДЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ГЕРБ И БСП ДА ПОКАЖЕТЕ ПАДЕНИЕТО ПЛЮЯ НА ВАС МРЪСНА ИЗМЕТ !

2013.10.14 | 02:28

20
Ето това е доказателството, че ГЕРБ ca иcлямcкa кypва.
Театровед

2013.10.10 | 11:35

19
От Атака са изненадани от подкрепата на ГЕРБ защото са платени да лаят, но не и да вършат нещо по въпроса. С делата си подкрепят ДПС за всичко. А сега стана ясно, че и ГЕРБ играят театър.

2013.10.10 | 11:35

18
Струвами се че Сидерастите много на високо летят , но също от толкова високо ще паднат че ще си е*ат ма*ката!

2013.10.10 | 11:35

17
Тъкмо се зарадвах, че разумните от ГЕРБ взеха превес над платените, пък то какво излезе... А? Защо бе Цецо, ЗАЩО?
:)

2013.10.10 | 11:35

16
Не се чудете, не се косете. На ГЕРБ са им наредили в последния момент по телефона от американското и турското посолство да не подкрепят затварянето на границата. Затова гласуват против затварянето на границата.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини