Манчев: Обвинението срещу мен ще повлияе отрицателно на делото за АЕЦ "Белене" (видео)

  • 04 октомври 2013 16:04

  • 3122
  • 3
Манчев: Обвинението срещу мен ще повлияе отрицателно на делото за АЕЦ "Белене" (видео)
©

Богомил Манчев ще обжалва наложената му парична гаранция от 1 млн. лв. и ще търси правата си пред съда.

Това заяви на пресконференция Манчев, който бе заедно с адвокатите си Менко Менков и Антон Терзийски. Манчев каза, че решения на Министерския съвет и Народното събрание не влияят върху изпълнението на търговски договори между две дружества - в случая НЕК и "Атомстройекспорт", след като ресорният министър не е разпоредил уреждане на взаимоотношенията между тях. Според Манчев повдигнатото срещу него обвинение ще повлияе отрицателно на арбитражното дело за "АЕЦ Белене". Манчев прочете обвинението като подчерта, че в него се посочва, че престъплението се е случило на неустановено място и дата в периода 29 март 2012 г. до 24 юни 2013 г. Обвинението е, че Крум Анастасов е разпоредил плащане на 8 651 898 лв. от НЕК към архитект-инженера по проекта "Белене" - компанията "Уорли Парсънс" и нейния подизпълнител "Риск Инженеринг".

Обвинението е абсурдно ,заяви адвокат Менков. Това е все едно да обвиняваш служител, който си получава заплатата по трудов договор или да се обвинява работодател, че плаща на служителите си. Защо се бърза с повдигането на това обвинение, а не се изясни предварително кои са тези неустановени място и дата на извършване на престъплението. Менков посочи, че само в рамките на една седмица четирима прокурори са отказали да подпишат обвинителния акт, а накрая прокурорът, който го е подписал - Емил Петрол е непознат на следователя по делото, което противоречи на съдебната практика. Налагането на парична гаранция от 1 млн. лв. пък е прецедент в историята на българския съд, добави адвокатът. Според него няма нужда от налагане на мярка за неотклонение, защото Манчев е съдействал на следователите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3122 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.05 | 00:14

3
Какви са тия милиони,че ги размахват като кърпички,кой на кого дал по договор,кой си платил гаранцията.КОЙ И КАК УПРАВЛЯВА в тази държава,чии интереси кой и как защитава?И ТЕЗИ ще се измъкнат,каква е тая фирма с амер.име,какви са тия договори.А НИЕ ЧАКАМЕ КОЛЕДНИ!

2013.10.05 | 00:14

2
Всички лапачи около енергетиката са крадци и са за затвора ! Вкл . премиери, министри и ДКВР!Да не забравят оня мушморок Симеон !!!

2013.10.05 | 00:13

1
Браво! Правителството саботира правната защита на страната по арбитражното дело с Атомстройекспорт! А милиардите неустойки няма да ги плащат БСП и ДПС, а всички ние!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини