"Килърите" до месец в съда

  • 17 май 2011 11:43

  • 2472
  • 0
"Килърите" до месец в съда
©

Делото срещу групата на "Килърите" ще бъде внесено максимално бързо в съда, до месец, съобщи по-рано днес Ася Петрова, окръжен прокурор на Шумен. Вече е приключило предявяването на материалите по него. По закон срокът за внасяне на делото в съда е месец. Имало е искания за отделяне на част от материалите.

Шуменският окръжен съд потвърди по-рано днес мярката "задържане под стража" на Янко Попов - Туци, задържан като обвиняем по делото срещу "Килърите 2". Съдия Нели Батанова прие заключението на поисканата по време на предходно съдебно заседание съдебно-медицинска експертиза, според което Туцо страда от хронични заболявания, но медикаментозното му лечение може да се провежда в шуменския арест.

Батанова допълни още, че може да се направи обосновано предположение, че той може да се укрие или да извърши друго престъплене, тъй като е овиняем по други досъдебни производства. Мотив експертизата да бъде приета бе и това, че Попов е бил прегледан от екип лекари-спецалисти, които да установят неврологичното му състояние, каквато е била и задачата й, както и че са били направени нужните за целта изследвания, назначени след извършен личен преглед.

Съдията подчерта още, че подписка или домашен арест няма да бъде уважено, тъй като са взети предвид и последните събрани по делото доказателства, потвърждаващи, че Туцо не само е участвал в престъпната група, но и е имал лидерска роля в нея.

Според показания на свидетелите, цитирани в съдебна зала, той е се е занимавал с наркотици, мокри поръчки, убийства срещу заплащане и е имал дублираща роля на сочения за лидер на Бандата Петър Стоянов - Сумиста.

По информация на Дарик радио част от ключовите свидетели по делото /включително и защитени/ са заплашвани и са били принуждавани да променят показанията си.

Защитникът на Туцо изрази несъгласие с направеното заключение по назначената експертиза. Той заяви, че не би могло да се направи обосновано предположение за съпричастност на клиента му към бандата, а само обикновено такова. Адвокатът акцентира върху изключително лошите условия в ареста, където в една килия съжителстват 3-4 души и са нарушени по недопустим начин човешките права на подзащитния му.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини