Антон Кутев: Няколко корпорации управляват България

  • 18 септември 2013 08:10

  • 4258
  • 22
Антон Кутев: Няколко корпорации управляват България
©

Вотът на недоверие е нормална практика в демокрацията, от която може да се възползва опозицията. Дълго време разсъждавахме с колегите и решихме, че трябва да излезем с позиция за вот на недоверие за цялостната политика на кабинета. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

"Евентуалното отхвърляне на вота за нас не означава, че след това управляващите ще имат 6 месеца спокойствие. Провалът на кабинета е във всички сектори. А ако някой може да ми обясни какво например се прави в Министерството на инвестиционното проектиране, ще му бъда много благодарен", добави той.

По думите на депутата от БСП Антон Кутев този вот на недоверие не зависи от "Атака". "Вносителите трябва да съберат 121 гласа, не ние. Според мен ГЕРБ внасят този вот поради неразбиране на ситуацията, но това си е техен проблем. Този спор, който ГЕРБ иска да ни наложи - "Станете вие, за да седнем ние", е абсолютен нонсенс и е несправедливост спрямо протестиращите, защото те не искат това", посочи социалистът. "Големият проблем е, че в България няколко големи корпорации държат парите. Те управляват икономиката, политиката, медиите. Ние трябва да върнем държавата и икономиката на хората. Трябва да поставим корпорациите на мястото им", категоричен бе депутатът. По думите му начело на тези компании стоят хора като Иво Прокопиев, Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав, които според Кутев са свързани с президента Плевнелиев, и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Той обаче каза, че не е въпросът те да бъдат назовани поименно, а да се промени модела за правене на политика у нас.

Според депутата от ДПС Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно ГЕРБ нямат основание за вот на недоверие. "Въпреки че е поставено под натиск, правителството свърши за този кратък период не малко неща. Не само това, кабинетът дава индикации, че ще продължи да работи в правилната посока В това правителството има и политици, и експерти. То не е коалиционно, а е обединено около определени цели и програма", заяви Казак.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4258 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2013.09.18 | 13:23

13
koi OT TEZI OBI4A ,,KARTOFKITE..

2013.09.19 | 08:39

22
Любител на картофките е Боко Тиквин,след него е Косю Самоковеца,Косю гушна букета, на Боко му предстои.
Отдавна избягал!

2013.09.19 | 08:39

21
Бягайте хора! Бягайте от това котило! У нас са останали само ИДИОТИ и положението тепърва ще става непоносимо. Идиотите за в бъдеще ще си избрат усилено правителства от сорта на ДПС-БСП-ЕАТАКА и идиокрацията у нас тепрва ще расте и процъфтява. Бягайте българи! Няма нищо по страно от това, живота на човек да зависи от други българи. Бягайте за да можете да имате шанс за добро бъдеще и да не могат други българи да ви теглят умишлено в мизерията. Бягайте господа ... у нас няма демокрация, у нас има ИДИОКРАЦИЯ! Народ при който умните и кадърни биват смятани за луди НЯМА БЪДЕЩЕ! БЯГАЙТЕ! Не се оставяйте кретенясали комуноиди и турчеещи се селяни да ви определят живота! БЯГАЙТЕ!

2013.09.19 | 08:38

20
БСП и ДПС въведоха най-дясната мярка в света за да обслужат олигархията, която забогатя със стотици милиони. Вярно ли е? Вярно е. Защо слагате минуси.
Sandy

2013.09.19 | 08:38

19
Хахаха значи и Делян Пеевски стоял зад тези компании. Ами, че нали БСП си го издигнаха с ДПС и си е техен човек. Значи си признават че и те са в кюпа.
вдъхновител

2013.09.18 | 22:56

18
Станишев, признай си за Пеевски и подай оставка заедно с правителството.Не бой се,няма нищо страшно. Все пак живота продължава.
Ник

2013.09.18 | 22:55

17
Кутев пак е психясал. Трескаво подрежда думи в някакви въйпиюши безсмислици Тоя алкохол ще го довърши. Като го слуша човек, ще остане с впечатление, че няма червени олигарси и всички в БСП са светци-мъченици. Наистина, тия комунисти ни мислят за големи идиоти. Няма ли най-накрая кой да им разбие простите тикви с по едно паве ,за да млъкнат ?

2013.09.18 | 18:33

16
A ...ZASHTO NEMA KOMENTARI OT DR TELEVIZII SAMO BTV I NOVA da nebi dr .da sa na PEEVSKI

2013.09.18 | 13:40

15
Значи първо избирате Пеевски. После ще връщате дъражавата на хората?!?! Това е шизофренично.

2013.09.18 | 13:23

14
i az ste glasuvam za ataka ...princa me pomoli stemi se otblagodari s niakoi danak

2013.09.18 | 13:23

12
БСП и ДПС въведоха най-дясната мярка в света за да обслужат олигархията, която забогатя със стотици милиони. Сега залъгват народа с пет и десет лева. Другото е емоция.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини