Спипаха пловдивчанин с нелегална торент-тракер система в дома си

  • 09 август 2011 12:50

  • 2004
  • 3
Спипаха пловдивчанин с нелегална торент-тракер система в дома си
© Getty Images/Guliver Photos

Досъдебно производство за престъпление срещу интелектуалната собственост бе образувано вчера в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” срещу 31-годишен пловдивчанин, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив.

По първоначални данни от юни 2008 година до средата на май тази година 31-годишният И.В. бил създал в дома си собствена компютърна система торент-тракер.

Чрез нея мъжът предоставял на неограничен брой потребители в интернет-пространството достъп до обекти, без необходимото по закон съгласие на носителите на авторското им право.

Служителите на реда са иззели от жилището на И.В. на ул. „Копривщица” два компютъра и един лаптоп.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2004 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
някой

2011.08.10 | 22:33

1
И какво ще му направите бе нещастници?!? Торент тракерите са опен сорс и са 100% безплатни за сваляне и инсталиране! Торент тракера сам по себе си не може да бъде незаконен или да съдържа незаконно съдържание! Торент тракера е място, терен, площадка където потребители се срещат да обменят информация. Да закриеш торент тракер защото там се споделя незаконно нелицензиран софт и други авторски продукти е все едно да затвориш борисовата градина в София защото там се продава дрога, скитат клошари изнасилвачи, футболни хулигани и пияници... Жалки са господата от народната милиция. Така и не разбраха в кой век живеем... Жалко!
някой друг

2011.12.21 | 17:23

3
99% е сеедвал съдържанието от своя компютър защото е бил малък тракер и не е имал деца които да му го сеедват.
мм-7

2011.08.10 | 22:33

2
Браво на момчето ! Такъв професионалист и специалист трябва да бъде възнаграден-защото в полицията им липсват такива кадри........

Добави коментар

Водещи новини