Арестуваха Босия, пробвал да боядиса Паметника на Съветската армия

  • 09 септември 2013 20:29

  • 5459
  • 25
Арестуваха Босия, пробвал да боядиса Паметника на Съветската армия
©

Николай Колев-Босия е бил арестуван днес в 10 часа до Паметника на Съветската армия. Той взел червена и бяла боя - смесил ги в подстъпите на мемориала и понечил да боядиса в розово скулптурите на съветските воини, но в този момент срещу него се изправили 8 полицаи. Бях сам, а те 8 срещу мен - сложиха ми белезниците, каза Босия.

Той искал да боядиса паметника именно в розово, както бе украсен неотдавна от неизвестна ръка през нощта, тъй като розовото е цветът на пацифизма.

Против съм такива актове да стават нощем, защото сега боядисват, а следващата стъпка е да сложат бомба там, смята Босия. Затова той се запътил да изпълни намеренията си в светлата част на деня, след като писмено уведомил МВР и кметът на София Йорданка Фандъкова и преди 20-ина дни огласил намеренията си на блога си. Според Колев Червената армия е окупатор на България и е проводник на осъдения от европарламента комунизъм и е недопустимо да има паметник у нас. Протестиращият смята, че може да има музей на тоталитаризма, но не и този паметник.

След като го закопчали, полицаите го откарали в Първо РПУ, където престоял цял ден. Обвинен е за едро хулиганство и ще бъде съден за това, но Колев е твърд, че не те него, а той тях ще осъди.

В ареста цитирал Конфуций на полицаите: "Не е глупав този, който се спъва на равно, а онзи, който се спъва два пъти на едно и също място". Когато го попитали кого има пред вид, той обяснил, че става дума за МВР, Първо РПУ и министър Овчев. На въпрос защо не произнася името на министъра както е правилно - Йовчев, той отвърнал, че не може да произнася "Й". Босия изнервил до крайност полицаите, когато отказал да се подпише със своя подпис, след като обяснил, че от тази сутрин е забравил азбуката и ще се подпише като неграмотен. Колев надраскал със син химикал палеца си и го поставил при напускането на РПУ-то. Всъщност той искал да напомни, че вече е завел едно дело срещу полицията и сега ще заведе отново.

Това не е първия арест за Николай Колев. Той бе задържан през ноември миналата година, когато хвърли развалени домати по сградата на Народното събрание. Тогава отново се мотивира, че го прави по светло, за да демонстрира протеста си срещу лошата работа на парламента. Колев бе арестуван, а делото му трая точно пет минути, след което Босия стартира дело срещу държавата, че му нарушава правата.

Последвайте канала на

5459 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Бай Добри

2013.10.03 | 14:35

25
Вие май не разбирате, че това е паметник на чужда армия. Международното право ясно гласи, че на територията на една държава паметниците на чужда армия воювала там НЕ може да се оскверняват. Представете си, че осквернят нашите паметници в Сърбия или Македония? Пред америкаското посолство в София има пеметник на загиналите американски летци БОМБАНДИРАЛИ София. Защо никой не го боядиса него. Бомбандировките убиват 3-4000 души, ако не и повече. Съмняваме руснаците да са убили и 3ма българи. Просто народ, слаба държава!!!
Иван

2013.09.10 | 16:21

16
БОСИЯ ЩЕ ГО СЪДЯТ ЗА ЕДРО ХУЛИГАНСТВО.А ЦИГАНИТЕ ДЕТО СЕ ГАВРЯТ С ПОРТРЕТИТЕ НА ЛЕВСКИ И ЦАР СИМЕОН,РУШАТ И СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИ ГРОБОВЕ,СВАЛЯТ И КЪСАТ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ,ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ ПО ВЛАКОВЕ И КОЛИ СА ДРЕБНИ ПАЛАВНИЦИ.ТАКА ЛИ Е.КАЖЕТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ

2013.10.03 | 14:34

24
Босия е доста голям и дърт пергишен,за да прави зулуми,да си понесе наказанието.Страда от комплекс за малоценост/нисъчик е човека/,и компенсира с известност.А тези с портретите на Левски са ученици/келеши/и не бива да се сравняват с постъпката на зрял човек.

2013.09.10 | 13:43

1
4to za ytrepka e tozi?to mai vsi4kitew ve4e psixqsali v tazi darjava,,,vzrivixa mavzoleq,sga pametnik pre4i,,ma za6to i XRAM AL,NEVSKIne go vzrivite?i nego sa postroili rysnazi,na neblagodarni bratq balgari,,,no misla,4e takyv pros narod izprakna sega,v poslednite godini,,ot nemotiq li tova,a ste v evropa,,sramota!!!

2013.10.03 | 14:32

23
Тоя миризлив кроманьонец, като го видя и ми се драйфа! Тоя ли е олицетворението на анти-комунизма??? Не стига щуротиите му, ами се подиграва на цяла България - ще я съди.Жалко, ако имахме полиция - тоя щеше да е хубаво нашамарен,осъден и кротък като агънце!
Марк до черевната измет!!

2013.10.03 | 14:32

22
Просатаци, твърде сте жалки за да комментирате Босия!! На малкия пръст не можете да му стъпите!! Жалки изроди!

2013.10.03 | 14:32

21
Босия да иска да му плащаме, ще съди България. Жалък палячо!
GH

2013.09.11 | 00:04

20
ТОЯ КИРЛИВ БОКЛУК ДА ГО ЗАТВОРЯТ В ЛУДНИЦА И ДА НЕ ГО ПУСКАТ ИЗОБЩО.СКАПАНЯК.

2013.09.11 | 00:03

19
ПУТИНЕ, ВАШАТА ДЪРЖАВА СТАНА ГОЛЯМА С БЛАГОСЛОВИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, НО ТЯ ПАК МОЖЕ ДА СТАНЕ МАЛКА ДА ЗНАЕШ. НЕ МЪЧИ БЪЛГАРИТЕ, ЗАЩОТО ЗЛО ЩЕ ВИ СТИГНЕ. НИЕ НЕ СМЕ ВИ ДЛЪЖНИ, ВИЕ НА НАС СТЕ ДЛЪЖНИ, НО НЕ ДА НИ МЪЧИТЕ, А ДА НИ ПАЗИТЕ.
Глупаци кирливи

2013.09.10 | 23:52

18
И Левски и Ботев , Захари Стоянов,Бенковски и Стамболов ,смятали за пройдохи, че и ги предали. Те не поддържали чужди имперски интереси, били българи. Народ от слуги и лакеи ще избира кой лайнар да го управлява??? Турски кенеф-Булгаристан или 16 република Блядистан, без разлика!!!

2013.09.10 | 17:52

17
Да беше го направил преди 89-та. А сега е жалък.
10

2013.09.10 | 14:02

15
Аз пък много обичам MILFS....зрели жени, загорели за секс, дето знаят какво искат...палци горе, ако и вие харесвате милфките!

Добави коментар

Водещи новини