Хакнаха сайтовете на "Вашингтон пост", Си Ен Ен и списание "Тайм"

  • 16 август 2013 10:31

  • 1203
  • 2
Хакнаха сайтовете на  "Вашингтон пост", Си Ен Ен и списание "Тайм"
©

Интернет страниците на "Вашингтон пост", Си Ен Ен и списание "Тайм" са били нападнати при хакерска атака на привърженици на сирийския президент Башар Асад, съобщи Би Би Си.

Временно читателите били пренасочвани към сайта на Сирийската електронна армия, която поела контрола върху интернет приложението на системата Аутбрейн, обслужваща медии в мрежата.

Служители се подвели и отговорили на писма с молба да предоставят данните си, с които влизат в системата. Хакерите използвали техники за разпространяване на зловреден софтуер и заразяване с вируси, но не са успели да научат паролите и да проникнат директно в сайтовете.

По-рано тази седмица Сирийската електронна армия удари Фейсбук и Туитър, акаунти на "Ню Йорк Пост", припомни Би Би Си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1203 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.22 | 10:07

2
ТОВА Е ДОБРЕ ЧЕ СЕ ЗНАЕ ЧЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ДИКТАТОРА АСАД СА ИЗВЪРШИЛИ АТАКАТА СРЕЩУ АМЕРИКА. СЕГА ДА МУ НАВРАТ НА АСАД ЕДНА РАКЕТА В ЗАДНИКА ЗА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК ДИКТАТОР ДРУГИЯ ПЪТ.

2013.08.22 | 10:07

1
хаха е не е наша Анка и Атанаска тия са заети личности с перуки и грим хахаха eй кривокракия с русата косичка пърдом кестенявият смени си анцунга бе келеш взел колата от Гришката и върти на кръговото прави се на BOSS БЕДЕН ПРОГРАМИСТ

Добави коментар

Водещи новини