Дадоха сграда на новото Министерство на инвестиционното проектиране

  • 07 август 2013 19:13

  • 3751
  • 0
Дадоха сграда на новото Министерство на инвестиционното проектиране
©

Създаденото от министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ново Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) вече има собствена сграда. МИП беше създадено след разделяне на Министерство на регионалното развитие и благоустройството на две - на Министерство на регионалното развитие и Министерство на инвестиционното проектиране.

На днешното си заседание Министерски съвет реши новото строително министерство да използва сградата на ул. "Съборна" №1 в София, където до скоро се помещаваше Испанският културен институт.

Сградата е собственост на държавната Агенция дипломатически имоти в страната (АДИС) ЕООД. Имотът може да се ползва, след като АДИС сключи договор с министерството. Това обаче може да се случи само след като Агенцията по приватизация даде своето съгласие.

Първият вариант за новото ведомство беше да заеме няколко помещения в сградата на Министерството на регионалното развитие. Това обаче би предизвикало доста полемики, тъй като дейностите на МИП реално се "отцепват" от МРР.

Областният управител на София-град Росен Малинов се беше видял в чудо, тъй като министър Данов му поставил дилемата още в първия ден от встъпването му в длъжност. Малинов се оплака, че държавните имоти в столицата не са толкова много и трудно може да се намери подходящ за цяло министерство.

След като вече разполага с помещения, в МИП вероятно ще започнат и назначенията. В момента министър Данов няма заместници и служители. Щатът на ведомството по правилник е 125 души.

Под шапката на Министерството на инвестиционното проектиране преминаха Дирекцията за национален строителен контрол и Агенцията по геодезия и кадастър.

Последвайте канала на

Novini.bg
3751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини