Чобанов и Плевнелиев разговаряха на четири очи за бюджета

  • 05 август 2013 17:30

  • 3493
  • 21
Чобанов и Плевнелиев разговаряха на четири очи за бюджета
© Булфото

Финансовият министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас запозна президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с аргументите за решението бюджетът да бъде актуализиран, предаде БНР.

Срещата в президентството продължи два часа. По думите на министър Чобанов президентът е казал, че има нагласа да наложи някакъв тип вето върху актуализацията. В президентството все още не са получили от парламента одобрената миналата седмица бюджетна актуализация. "Винаги по отношение на подобен въпрос имаме политически аргументи, имаме и чисто бюджетни аргументи. Така че от тази гледна точка целта не може да се каже, че е била толкова да го убедя той да си промени мнението. Той вече е формирал такова. Просто идеята беше да се запознае с това каква е нашата мотивация, да си поговорим двамата на четири очи, за да може той да формира своето мнение", каза още Чобанов.

"Като цяло той сподели с мен, но аз няма да говоря от негово име, че у него съществува известна нагласа да наложи някакъв тип вето на бюджета. Президентът има право по Конституция да налага вето. Въпросът е обаче това вето, няма как да бъде в чистия смисъл на ветото противоконституционно, тъй като текстовете са изрядни, текстовете са изчистени. Той може да наложи вето по отношение на целесъобразност, което обаче това е директна намеса във фискалната политика, т.е. той дава една заявка и той да участва в правенето на фискална политика”, каза финансовият министър.

На въпрос след тази среща по-скоро песимист или оптимист е, той каза: "Просто срещата беше достатъчна, така че двете страни да си изложат ясно аргументите и оттам нататък той каза, че продължава да мисли. Възможно е да имаме и нова среща, когато той получи текстовете, не знам може да са дошли вече от Народното събрание, когато получи конкретните текстове, когато прецени дали това, което иска да направи като вето е приложимо и какво ще е влиянието му върху бюджета. Аз си позволих да му обясня, че частично вето върху бюджета няма”. Финансовият министър смята, че евентуално вето върху актуализацията на бюджета би имало единствено политически аргументи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3493 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2013.08.06 | 14:36

21
Вижте защо тая шматка и мухъл Плевнелийски ще ветува бюджета .Подслушан разговор ! Тиквата : Росене ,пускай вето за бюджета ! Пауза . Кво мълчиш вепутко?Мухъл с мухъл ! Ама чекай бе Бойче, тия ще ме махнат ,бе ,щели да правят 3 в 1 изборите ! Бойко :Да гийба вмамата ,ако ще воргия да те вкарат!И без туй СИДЕРА ти го начука ! Пауза .Добре Бойче,но нали помниш че той и теб те такова нали ...Бойко:Ти да мълчиш там,ко кат си президент!Нъл аз та турих там бе чекиджия ...

2013.08.06 | 14:36

20
Има и друго обяснение. Защото си селски слабоумен педераст и ти харесва да смучеш рязани чифтета. От това слевдва. че Болната курветина- сидерОглу духа на доган. Което пък е в пряка връзка със съдбата ти на бедстващ хомосексуалист, тънещ в мизерия в жалкия си коптор, до края на жалкото си вегетиране. Достаъчно логично ли ти се вижда?

2013.08.06 | 14:36

19
Егати аграрната физиономия! :) Изобщо прави ли ви впечатление, че това е правителство на "бушоните", хвани единия, удари другия. Освен това по комисии, заместници и т.н. е пълно с разни с тежък диалект от долината на широките гащи, дето и те не знаят къде се намират. Брутална сбирщина от "ваканцуващи експерти".
Bergman

2013.08.06 | 13:30

14
Нека президента като истински мъж да каже, защо ще наложи вето. Той ще го наложи за да може да се опита да падне правителството, защото в момента няма разумна алтернатива на този кабинет и той с неговите богати приятели като Прокопиев, Безуханова и др. искат те да станат такава за да могат да окрадат европейските пари, които сега се договарят за следващите седем години.
onq s konq

2013.08.06 | 14:13

18
Дори и всеки "фалшив" мъж ще ти каже,че тая актуалиэация се прави не от нужда,а с цел тегленето на эаема от 1 МЛР.От тия пари трохичка ще се подхварли САМО на най-ниските пенсии като коледна добавка,малко пари на майките с деца/но САМО деца меду 1 и 2 год въэраст/,и т.н. И така:Общо дадени "эа соц.политика"-1/10.Прибрани в беэдънните турско-комунистически джобове-9/10.Пито -платено.След тоя милиард обаче СЛЕДВА ОЩЕ 1,5МЛР по думите на Станишев,эащото "го иэисква ситуацията".И тук въпросът е:Не дали си раэбрал написаното,а КОЛКО ти плащат да пишеш отровни глупости!

2013.08.06 | 13:30

17
Ти си бил голям тъпанар ,бе гербадийска тикво ! Хабер си нямаш от света , подобие на мутрата Борисов , мързеливец, крадец, лъжец и УБИЕЦ ! Съдбата му е в затвора с Цветанката заедно , а оттам при Мишенцето за биричка !
ХОРА ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ

2013.08.06 | 13:30

16
ТУК В САИТА Е ВЛЯЗАЛ ЛЮБО ПЕДАЛА-ИЗВРАТЕН ПЕДОФИЛ.СРЕЩУ МАЛКА СУМА ПАРИ УЧАСТВА ВЪВ ВСЯКАКВИ ПЕРВЕЗИЙ (лапа дори обрязани пишки).
KKK

2013.08.06 | 13:30

15
Смешник помисли един път като истински президент, а не като назначен от Боко. Ти си срам за нацията. Президент, които отказва социална политика на народа си не е достоен за този пост.
Икономист

2013.08.06 | 10:00

13
„Президента има нагласа да наложи вето на бюджета” е как няма да има като неговите приятели олигарсите имат интерес да дестабилизират държавата.

2013.08.05 | 20:26

11
Така е малоумници като не гласувате за АТАКА сега ще ви е.бът комуняги и турчиля !

2013.08.05 | 20:27

12
АТАКА продаде България на Доган.долна измет

2013.08.05 | 19:17

2
в случая серГЕЙ е нямал думата при избора,не е като при Вигенин
КОМУНИСТЪТ

2013.08.05 | 19:41

10
ГЕЙ СИ ТИ!
Димитър Георгиев

2013.08.05 | 19:40

9
Какво "случайно" съвпадение между благородно фамилно име,страшно физиономско излъчване и несвързани изказвания! Тц,тц,,да му се не види!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини