Стоян Мавродиев регистрирал офшорките на Брендо

  • 05 август 2013 07:32

  • 5483
  • 4
Стоян Мавродиев регистрирал офшорките на Брендо
©

Шефът на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев изплува в дело за пране на пари срещу Брендо, пише "България Днес".

Според изданието Евелин Банев  е бил осъден по същото това дело на 7,5 години затвор по обвинение, че заедно със свои авери е легализирал над 20 млн. левa, изкарани от трафик на дрога. За виновни бяха признати и бившата жена на Банев - Моника Добринова, нейната сестра - Десислава, и брат му - Симо Карайчев.

Според обвинителният акт парите били превеждани у нас от няколко офшорни фирми. Свързан със създаването и управлението на част от тях е и шефът на КФН, показват материали по делото. Мавродиев бе избран на поста си през 2010 година по лично настояване на Бойко Борисов. До тогава бе депутат от ГЕРБ и заместник - председател на партията. Преди да влезе в политиката, дълги години се е занимавал с регистрация и продажба на офшорки. По негови признания сред клиентите му са били и доста родни бизнесмени. Според започнати част от тях са използвали фантомни дружества, за да изнесат от България стотици милиони с неясен произход.

Според прокуратурата Мавродиев е продължил да се грижи за офшорките и след като са станали собственост на Брендо. Сред тях са документи, подписани от държавния чиновник, с които е дадено право на аверите му - Десислава и Владимир Дишлиеви, да представляват фирмите пред банки. Скандалните книжа стават повод Мавродиев да бъде призован като свидетел по делото за пране на пари. 

Последвайте канала на

5483 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.03.22 | 21:42

4
Браво. Отличен Мавродиев. Сега трябва да го повишат в друга държавна длъжност.
корк

2015.01.10 | 01:51

3
Мавродиев така самосиндикално си мести КЗК, че това е много ясен сигнал за поредното усвояване на средстава в комбинация с конфликт на интереси и класическото вече одиране на кожата на народа, който ще плаща сметките на прищевките за комисионни на олигарсите под прикритие
gogi

2015.01.10 | 01:51

2
аз вече на Мавродиев за нищо не вярвам. Нонстоп се прави някаква схема и с това местене се опитва да вземе комисионна
imik

2013.08.21 | 14:46

1
Мавродиев е готвел Николай Захариев за свой заместник и като не се е случило това и хоп - точно той наема новата сграда от която КФН въобще не се е нуждаела, нито пък мнозинството не го е гласувало! То по-голям конфликт на интереси не може да има от това! Мавродиев се мисли за най-хитър, но не е познал!

Добави коментар

Водещи новини