Що е то "дете на самотен родител"?

  • 31 юли 2013 14:18

  • 2105
  • 1
Що е то "дете на самотен родител"?
©

В момента има липса на еднаква дефиниция за дете на самотен родител и това трябва да се промени. Това заяви пред журналисти Ева Жечева, председател на Държавната агенция за закрила на детето, след заседанието на Министерски съвет.

На заседанието кабинетът назначи Жечева отново за председател на агенцията, след като от поста бе освободен Калин Каменов. По думите на Жечева – сега в много подзаконови нормативи по различен начин се описва кой е самотен родител. „Един от приоритетите, който трябва да си поставим, е подкрепа на самотни родители, на самотните майки, на всички, които сами се грижат за децата си; както и подкрепата на семейства, които отглеждат деца до три години”, посочи Жечева. Тя отбеляза, че лично ще настоява тези въпроси да се върнат на дневен ред, след като се разгледа обаче цялата нормативна база, за да има единни дефиниции, по които да се работи.

„Правата на децата се защитават там, където те живеят. Затова е много важна деинституционализацията и децентрализацията”, коментира още Ева Жечева. Според нея - в момента има много проблеми в общините и в това, че те трудно припознават политиките за деца.

Последвайте канала на

2105 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2013.08.01 | 02:24

1
е тая ще оправи децата.Щом е уволнявана вече през 2001,защо пак ги връщат такива.

Добави коментар

Водещи новини