Депутат от БСП: Кюстендил е междинна територия, македонците имат право на история

  • 30 юли 2013 09:26

  • 13449
  • 75
Депутат от БСП: Кюстендил е междинна територия, македонците имат право на история
©

Депутатът от Коалиция за България Румен Йончев изуми с невежеството си зрителите на БТВ. Той беше поканен заедно със зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, за да обсъдят резултатите от срещата между премиера Пламен Орешарски и неговия македонски колега Никола Груевски.

На въпрос защо срещата се е провела в Кюстендил Йончев втрещи Джамбазки, като каза, че този град е междинна територия. Обичайно е подобни срещи да се правят в близост до границите, обясни червеният депутат. За съжаление границата е близо до Кюстендил, отговори Джамбазки.

По време на целия разговор Йончев прояви изключителна некомпетентност по отношение на историята на България. След като Джамбазки припомни, че в земите на днешна Македония се е заселил един от братята на Аспарух Кубер, Йончев с широка усмивка каза, че това била нова историческа теза, чийто автор бил някой от ВМРО. Така се опитвате да извлечете политически дивиденти и да правите демонстрации в края на 21 век, затъна още повече червеният депутат. Това се учи в учебниците от 6 клас и после пак в 12-и, но явно това е достояние на по-изкушените от историята хора, не му остана длъжен зам.-председателят на ВМРО. Явно Македония изглежда доста размита с поглед от Бузлуджа, продължи Джамбазки. Не съм се казвал на Бузлуджа, но елате да погледнете как се вижда, опита се да се противопостави Йончев. Предпочитам да я гледам от Шипка, отговори войводата.

Според Джамбазки в договора за добросъседство с Македония е необходимо да залегне правото на сдружаване на представителите на българската общност, те да имат право на медии, също както власите и гърците, да се спре с антибългарската пропаганда. Очевидно на този балкански Дисниленд, на какъвто обърнаха центъра на Скопие трябва да се редактират правописните грешки, защото са изписали цар Самуил с "о" - Самоил, пошегува се Джамбазки.

Недейте да редактирате паметниците на македонците, не можете да им кажете каква история да си напишат, отговори Йончев. Това е българска история, отговори зам.-председателят на ВМРО. Тук червеният депутат отново прояви изненадваща некомпетентност като каза "така смятате вие, не трябва да се отнема правото на никого да се самоопределя и да си пише каквато история иска".

Румен Йончев е депутат от Коалиция за България, но е от Земеделският народен съюз. Неговото име беше посочено от земеделския водач Анастасия Мозер преди няколко дни като човека, който държал на близките контакти с БСП, заради участието си във властта.

Последвайте канала на

Novini.bg
13449 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар
Dina Stnisheva

2015.05.12 | 10:43

75
Идеологическият път на измамата "Македонски език" Дата на публикуване: 23 Декември 2009 МакедонскиОТ ЙеЯзик (от началото - 153 г. сл.Хр. до настоящем - 2009 г. сл.Хр.) На 16 януари 2008г. председателят на БАН академик Иван Юхновски връчи на професор д-р Дина Станишева (майката на премиера С. Станишев). Почетния знак на БАН "Марин Дринов" с лента за приноса й в развитието на българската славистика. Припомняме, че проф. Станишева беше уволнена от Института по български език през 1979г, като учен, който застъпва коминтерновската антинаучна теза за съществуването на "македонски език, нация и култура". Признаването на "заслугите" на проф. Станишева означава ли, че БАН ревизира собственото си становище по маке донския въпрос и се връща към времето, когато Сталин нареди на Георги Димитров да изпълни решението на Комин терна за македонизирането на Пиринска Македония? Това означава ли, че БАН под диктовка "свише" отново приема за ръководни научните фантасмагории на професор Бернщайн /(чител на г-жа Станишева) на Блаже Конески, на Белич и други корифеи, пръкнали се от лабораториите по етноинженерство на Сталин и Тито! Това признание означава ли, че отново ще бъдат подложени на обругаване трудовете на българската класическа лингвистика и историография като тези на професорите Любомир Милетич, Беньо Цонив, Владимир Георгиев, Иван Георгов, Петър Мутафчиев, на чуждестранните слависти Ягич, Луи Леже, Облак, Мазон, Григорович, Веркович и т.н, които в изследванията си наричат този език български и населението - българско! Това означава ли, че днешното ръководство на БАН оспорва твърденията и на съвременните руски слависти академиците Генадий Литаврин и Игор Калиганов, както и на техния сънародник, работещ в Оксфорд, професор Ди митрий Оболенски?

2014.05.12 | 10:48

64
Понеже е много ценен постът ти, ще го повторя по друг начин. „Майката на Станишев била гонена заради македонския език!“, съобщава в гръмко заглавие македонският вестник „Нова Македония“. От изключителна важност е да отбележим датата, на която излиза материалът за Дина Станишева в най-стария всекидневник в югозападната ни съседка- 31 юли 2008 година, четвъртък. В материала се цитира интервю с майката на Станишев пред българския всекидневник „Класа“: Аз пожертвах една част от живота си и е ясно, че тя е унищожена от тази история. Всичко остава по старому...Това е минало през живота на петима души, които са били унищожени чрез тази история, с която се казва, че някой не е патриот, защото признава македонския език. Ето, сега македонският език е признат, казва Дина Станишева. „Нова Македония“ пише, че тя е професор по славистика, по произход е рускиня, докато бащата на Станишев- Димитър, е роден в Македония. „Димитър Станишев е роден в село Щука, Струмишко, където семейството му се е преселило от кукушкото село Моравци. По-късно той става висш функционер в Българската комунистическа партия и достига до позицията секретар на Централния комитет. През 1979 година Станишева се оказва в групата от няколко работещи в Българската академия на науките, които били преместени от работните си места от страна на българския диктатор Тодор Живков заради предателство към нацията.“, пише „Нова Македония“.
WEST

2015.05.12 | 10:42

74
Брей каква хубава политика на БСП... Брейй, ми те много хубаво управляват тия бе.. Шибани ИЗРОДИ!!! НАГЛИ, АЛЧНИ, ХЛЪЗГАВИ, ПОДЛИ, КРАДЛИВИ КОПЕЛЕТА. Е това са БГ Политиците!!! Който иска да им дава "ШАНС", та да му го набутат отзад, щот за повече от 23 години не се е усетил как го клатят. БАХТИ, Т'ва не се търпи.

2015.05.12 | 10:42

73
Българските комунисти нямат държава те си имат коминтерна.

2015.05.12 | 10:42

72
da si podade ostavkata tozi pedal
ТОВА Е НА СНИМКАТА

2013.07.31 | 21:32

55
Румен Маринов Йончев е роден на 12.06.1971 в Пловдив. Завършил е УНСС със специалност „Международни икономически отношения”. През периода 1995–1997 е съветник на зам.-председателя на Народното събрание. От 1997 до 1999 г. е председател на Съвета на директорите на „Водно стопанство” ЕАД. През 1998–1999 е управленски консултант на „Сийборд Корпорейшън”. В периода 1999–2001 е зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”. Той е ръководител на екипа, осъществил акредитацията на фонда като платежна и прилагаща агенция по програма САПАРД. От 2001 – 2004 е мениджър в „Смарт бизнес солушънс” ЕООД. От 2004 до 2007 г. е зам.-изпълнителен директор на „Мегатрон” ЕАД. От 2007 г. е управител на „Би Джи Ар Капитал” ЕООД. Член на Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз и международен секретар на партията. Владее английски, френски и руски езици.
само констатирам

2015.05.12 | 10:41

71
Язък ! Щом кретени стават съветници. можем да си представим какви са тези, който са съветвани.
Бай Ви Тоз

2013.07.31 | 21:33

58
Каквито и постове да е заемал считам че няма място в парламента.И ако БСП не се разграничи и му дръпне ушите на този хубостник, толкова по зле за тях.Напоследък БСП представлява една орда в която всеки си прави и говори каквото си поиска.Това не ми се нрави.
Persian

2015.05.12 | 10:41

70
Прост,по-прост,на-прост,депутат от коалиция на Будали!
Брей

2015.05.12 | 10:41

69
Много упорит младеж е този Джамбазки, да спори с радиото и то в предаването "Дъбови трупи - червен дъб".
vlado

2014.02.11 | 15:56

61
Не разбрахте ли че комунягите не обичат образованите хора! Те обичат слабообразованите за да могат да ги манипулират и лажат както си искат! Това представлява комунистическата зган! Никога повече !!!!!!!!!
ДО Владо

2015.05.12 | 10:40

68
Словоред и правопис-перфектни!Дори от Луната личи,че сте високо образован.
Радой

2015.05.12 | 10:40

67
Тази комунистическа тиква е типичен представител на КОМИНТЕРНА.Вън комунистите от Б-я
гошо

2015.05.12 | 10:40

66
Удавете го в някоя тоалетна тоя мръсен,вонящ,червен боклук.

2014.05.12 | 10:48

65
Симпатяга! Типично по комунистически смята, че историята се ПИШЕ. О, да - македонците имат право да си пишат каквато си искат "история", но нас това не ни вълнува, защото единственото нещо, което е от значение е историята, която се е случила фактически, а не тази, която е в правото на всеки да си пише. Иначе приказки всеки обича! :)

Добави коментар

Водещи новини