Строят мрежа от станции за елмобили в Япония

  • 29 юли 2013 19:54

  • 4539
  • 1
Строят мрежа от станции за елмобили в Япония
©

Водещите японски производители на коли Тойота, Нисан, Хонда и Мицубиши се споразумяха заедно да развиват инфраструктура за електромобили и хибридни автомобили. Това съобщиха представители на четирите компании.

Те планират да създадат в цяла Япония мрежа от места за зареждане на този тип автомобили, за да стимулират клиентите да купуват екологично чистите коли. Концерните възнамеряват да изградят около 8000 стандартни станции (за зареждане до 8 часа) близо до търговски центрове и ресторанти.

Планира се да бъдат инсталирани и 4000 станции за зареждане в ускорен режим (почти пълно зареждане на батерията за по-малко от 30 минути). Те трябва да бъдат разположени на стоянки край шосетата и на бензиностанциите.

По информация на четирите компании в Япония в момента има около 1700 станции за зареждане на електромобили, които позволяват бързо зареждане и около 3000 зарядни съоръжения за обикновен режим. Според производителите електромобилите не са станали особено популярни сред населението заради недостатъчната инфраструктура за зареждане.

Този проблем засяга не само Япония, но и други страни. Според проучвания този вид автомобили не оправдава очакванията на производителите, включително и във Великобритания. За последните две години в страната са били продадени само 3600 транспортни средства от този тип. Въпреки че при покупката на такива коли има субсидия от 5000 лири, според британците тези автомобили не са изгодни и ефективни.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4539 1

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.31 | 08:40

1
SLED FUKUSHIMA TOCHNO TE DA GOVORJAT ZA EKOLOGIA

Добави коментар

Водещи новини